ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παγίδες στα πεζοδρόμια: Τραυματίστηκε συμπολίτισσα στην Αγ. Στρατοπέδου!

γράφει ο Δημήτρης Θεολογής

Διαβάζω τελευταία όλα αυτά που γίνονται και η απογοήτευση μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ για τον Δήμαρχο και το επιτελείο του. Πλέον είμαι απολύτως σίγουρος ότι ούτε για την υγεία μας ούτε για την ασφάλειά μας νοιάζονται. Προσπαθούν να δείξουν ότι κάνουν έργο βγάζοντας φωτογραφίες για λίγους μόνο λαμπτήρες που μπορεί να αντικατασταθούν, οι οποίοι ήταν και αυτοί τελικά στάχτη στα μάτια των ευκολόπιστων και παράλληλα κοιτάνε να δημιουργήσουν χωματερή δίπλα μας στο κομμάτι γης του δήμου μας που ξεπουλάνε με την αδιαφορία τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε. Πριν λίγες μέρες λοιπόν μια φίλη μου πραγματικά είχε Άγιο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν τραυματίστηκε κιόλας. Καθώς περπατούσε, γύρω στις 8 το απόγευμα, στην Αγωνιστών Στρατοπέδου (στο ύψος της κλειστής τράπεζας, 79Α) το πόδι της σκάλωσε στη βάση από ένα καλαθάκι καθαριότητας του Δήμου που έχει ξηλωθεί. Δεν φαινόταν καθόλου (φωτό 1).

Παγίδες στα πεζοδρόμια: Τραυματίστηκε συμπολίτισσα στην Αγ. Στρατοπέδου! 1
Φωτό 1.

Πήγα την επόμενη μέρα να δω και βρήκα το καλαθάκι ακουμπισμένο παραδίπλα, με σακούλα του δήμου πρόσφατα αλλαγμένη, πράγμα που σημαίνει ότι το γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ξηλωμένο.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στο χέρι της, πέφτοντας κάτω, και φυσικά να σκιστεί το δερμάτινο παπούτσι της (φωτό 2). Από το χτύπημα είχε ζαλάδες, αλλά επειδή είναι σε κάποια ηλικία, φοβήθηκε να πάει στο νοσοκομείο λόγο κορωνοϊού. Ευτυχώς χθες ήταν πολύ καλύτερα. Είχε Άγιο όπως είπα, αφού, αν δεν ήταν χειμώνας και φορούσε πέδιλα, σίγουρα θα ήθελε ράμματα στο πόδι και αν δε φορούσε μπουφάν θα είχε χτυπήσει πιο πολύ, γιατί όπως μου είπε την προστάτευσε.

Παγίδες στα πεζοδρόμια: Τραυματίστηκε συμπολίτισσα στην Αγ. Στρατοπέδου! 3
Φωτό 2

Το συμβάν καταγράφηκε από την αστυνομία και ελπίζω τουλάχιστον να υπάρξει αποζημίωση από τον Δήμο.

Παράλληλα δυο μήνες πριν περίπου ανέφερα σε έναν υπάλληλο του Δήμου για μια τρύπα στην Πλάτωνος, άκρως επικίνδυνη (φωτό 3). Ειδικά όταν σε αυτό το σημείο είναι παρκαρισμένο αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο, το προσπερνάς και όπως πας να ξανανέβεις πάνω, ξαφνικά συναντάς μια τρύπα, η οποία σαφώς δημιουργήθηκε από τους έξυπνους που κάνανε οικόπεδό τους το πεζοδρόμιο.

Παγίδες στα πεζοδρόμια: Τραυματίστηκε συμπολίτισσα στην Αγ. Στρατοπέδου! 5
Φωτό 3

Η τρύπα, εννοείται, παραμένει ως έχει.

Τα προβλήματα λοιπόν αρκετά και η μνήμη κάποιων κοντή, τόσο κοντή σε βαθμό να δείχνει ασέβεια σε μας αλλά ακόμη χειρότερα στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Δήμο μας από τέτοιους λόγους. Ζημιές, αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, βλάστηση από τις αυλές κάποιων που ξεχειλίζει στο πεζοδρόμιο, αλλά και τα εμπόδια που τοποθετούν κάποιοι αρκετά και αυτά!

Το πρόβλημα όμως τελικά είναι η αδιαφορία και με την αδιαφορία ξέρουμε καλά ότι κάποια στιγμή πέφτει το σπίτι και σε πλακώνει.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button