ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ούτε βήμα πίσω απ’ την δίκαιη διεκδίκηση, η θάλασσα στους αληθινούς ιδιοκτήτες της”

Για την “Δημοτική Αγωνιστική – Ενωτική Κίνηση”
ο επικεφαλής,
Κώστας Ασπρογέρακας

Περισσότερο “σαφής”, δεν θα μπορούσε να γίνει η στόχευση του “υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου” του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την λειτουργία των Ναυπηγείων. Έτσι με το άρθρο 3 αυτού στις χρήσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται «η εγκατάσταση παραγωγής, αποθήκευσης… και φυσικού αερίου». Αυτό δηλαδή, που κρίθηκε απ΄ την Ολομέλεια του Σ.τΕ., σε σχέση με το πρώην «Hot spot», «μπαζωμένη θάλασσα», ότι αρμόδια να κρίνουν την διαφορά «Δήμου – Επενδυτή», είναι τα πολιτικά δικαστήρια, ουσιαστικά καταργείται με το πιο πάνω άρθρο, και η εκκρεμοδικία “πάει περίπατο”.

Όπως, ξανά έγραψα, “τίμιο” θα ήταν με σχετικό άρθρο να καταργηθούν τα άρθρα 966 επόμενα του Α. Κώδικα για τα “πράγματα εκτός συναλλαγής”. Χαρακτήρα και ιδιότητα που έχει το πρώην “hot spot”, που έχει μεταβιβαστεί στον κο Προκοπίου, όπως και τα Ναυπηγεία. Άλλωστε ο κανόνας είναι ότι, όταν στην κυρίαρχη αστική τάξη και στους κρατικούς της εκφραστές μπαίνουν “εμπόδια” απ΄ το Σύνταγμα και του νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, στην πράξη τα καταργούν “δίχως αιδώ, δίχως ντροπή”, κατά την ευφυή ποιητική έκφραση.

Θέση μας είναι: «ούτε βήμα πίσω απ΄ την δίκαιη διεκδίκηση των δημοτών του Δήμου μας και όλων των όμορων δήμων, για την απόδοση της θάλασσας, στους αληθινούς ιδιοκτήτες της, που είναι αυτοί και μόνον, με όποια θυσία και αγώνα χρειαστεί».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button