ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Όρος Αιγάλεω: Μεγάλες δεξαμενές ανοιχτού τύπου για υδροληψία από ελικόπτερο

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Σε πολύ καλό κλίμα κατανόησης, συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενεργειας, Κωνσταντίνο Αραβώση. Ενημέρωσα τον Γενικό Γραμματέα για τις δράσεις πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι κάτοικοι της ευρύτερης δυτικής περιοχής από την έντονη παραβατικότητα που παρατηρείται (ρύπανση από παράνομες απορρίψεις αποβλήτων, αυθαίρετη δόμηση κλπ).

Ιδιαίτερα τόνισα ότι είναι κύρια ευθύνη της πολιτείας η ενίσχυση της επιτήρησης των περιοχών των δύο αυθαίρετων οικισμών του βουνού, τόσο για την πρόληψη φωτιάς όσο και για να σταματήσει επιτέλους η αυθαίρετη δόμηση.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι ο Aravossis Konstantinos ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και ΠΕΣΥΔΑΠ, για την εγκατάσταση στο βουνό 3 μεγάλων δεξαμενών ανοιχτού τύπου, με δυνατότητα λήψης νερού από πυροσβεστικό ελικόπτερο. Ήταν κάτι που το παλεύαμε αρκετό καιρό ως ΠΕΣΥΔΑΠ και τώρα θα προχωρήσουμε άμεσα στη τοποθέτησή τους. Την προμήθεια των 3 δεξαμενών χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία της Αντιπεφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς, ο διευθυντής δασών Δυτικής Αττικής Χρήστος Γκάτσης και η δασάρχης Αιγάλεω Ειρήνη Σούρα, την οποία ευχαριστώ ιδιαίτερα για την εξαιρετική συνεργασία του ΠΕΣΥΔΑΠ με το δασαρχείο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button