ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οργανώνεται η Διαπαραταξιακή Διεκδίκησης της Ακτής Σκαραμαγκά – Εργασίες καθαρισμού στο λιμανάκι

Η διεκδίκηση του Δήμου στην Ακτή Σκαραμαγκά, πέρα από τις νομικές ενέργειες, αποκτά το δικό της μέτωπο δράσης, που γίνεται σταδιακά πιο ενεργητικό. Σίγουρα βοήθησε στην ψυχολογία η θετική γνωμάτευση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έδειξε στους εντός και εκτός Χαϊδαρίου ενδιαφερόμενους ότι ο αγώνας είναι ανοιχτός. Χτες ανακοινώθηκε η σύνθεση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διεκδίκησης και το απόγευμα συνεδρίασε στο Δημαρχείο. Επίσης έγιναν και εργασίες καθαρισμού στο λιμανάκι και γύρω από αυτό.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (21/12) ο Αποστόλης Θεοφίλης ανακοίνωσε ότι η παράταξή του “Το Χαϊδάρι Ψηλά” θα συμμετέχει στο εξής στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, παρά τις αντιρρήσεις τους για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, για να είναι αρραγές το μέτωπο της πόλης.

Χτες επίσης ανακοινώθηκε η σύνθεση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου για τη διεκδίκηση της Προβλήτας 4. Πιο συγκεκριμένα:

Μάνος Πετούσης, ως εκπρόσωπος  της Δημοτικής Αρχής.
Κώστας Σταθάς, ως εκπρόσωπος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση.
Δημήτρης Αλεξάκης, ως εκπρόσωπος της παράταξης Πολίτες σε Δράση.
Γιάννης Θεοτοκάς, ως εκπρόσωπος  της παράταξης Χαϊδάρι Αναγέννηση.
Κώστας Ασπρογέρακας, ως εκπρόσωπός  της παράταξης Δημοτική Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση.
Εκκρεμεί ο ορισμός εκπροσώπου της παράταξης Το Χαϊδάρι Ψηλά.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η εκλογή του Γιάννη Θεοτοκά από τη διαπαραταξιακή επιτροπή ως προέδρου της.

Το απόγευμα συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που σε μια πρώτη κίνηση αποφάσισε να γίνει με μεγαλύτερη λαμπρότητα ο εορτασμός των Φώτων στον Σκαραμαγκά και να κοπεί εκεί η πίτα.

Στο ίδιο πλαίσιο, στις 22/12 πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού της Ακτής Σκαραμαγκά από τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χαϊδαρίου. Με τη βοήθεια δυο φορτωτών και ανοιχτού φορτηγού του Δήμου απομακρύνθηκαν πολλά ογκώδη αντικείμενα, μεταξύ αυτών και τα υπολείμματα μιας βάρκας που είχε απομείνει εγκαταλελειμμένη στην Ακτή. “Η Ακτή του Σκαραμαγκά είναι το φυσικό επίνειο του Χαϊδαρίου στη θάλασσα. Οφείλουμε να τη φροντίσουμε και να την προστατέψουμε από κάθε απειλή!”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα ζητηθεί η απομάκρυνση των βυθισμένων μικρών σκαφών που βρίσκονται στο λιμανάκι από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, που έχει την αρμοδιότητα αυτή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button