ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ολονύκτια πυρκαγιά σε χωματερή στα Ναυπηγεία – Νέφη τοξικού καπνού για μια ακόμη φορά

Ολόκληρο το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή 3/4 δόθηκε μάχη για να σβηστεί φωτιά που ξέσπασε σε χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών εντός του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Για μια ακόμη φορά στην περιοχή μας τεράστιοι όγκοι τοξικού καπνού κάλυψαν τον ουρανό.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ σε έκταση όπου είχαν ριχτεί όγκοι σκουπιδιών κάθε είδους, ανάμεσά τους και πλαστικά, κοντά στην προβλήτα 4. Η Πυροσβεστική έσπευσε με δύο οχήματα στο σημείο, αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις, η κατάσβεση αποδείχτηκε δύσκολο έργο, καθώς τα σκουπίδια καίνε κάτω από την επιφάνεια όπου γίνεται ρίψη του νερού. Τα ξημερώματα έφτασε και JCB του Δήμου Χαιδαρίου, που μαζί με παρόμοιο όχημα του Ναυπηγείου ανακάτευαν τα σκουπίδια για να τα σβήσουν οι πυροσβλεστες.

Από τη μεριά του Δήμου στο σημείο βρέθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου και τα στελέχη της υπηρεσίας Γιώργος Μπρουσκάκης και Διονύσης Κατραμάδος.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκαραμαγκά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Σοβαρό κίνδυνο για την υγεία αποτελεί ο πυκνός, τοξικός καπνός κάλυψε τον Σξκαραμαγκά, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ευρύτερη περιοχή, όπου κάθε χρόνο σημειώνονται φωτιές σε αυθαίρετες μικροχωματερές, εργοστάσια ανακύκλωσης κτλ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button