ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ολικό λίφτινγκ στο κεντρικό Χαϊδάρι, με έργο σχεδόν 9.000.000 ευρώ!

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης χρηματοδότηση ύψους 8.866.819 Ευρώ για έργο Αστικής Ανάπλασης, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Χαϊδαρίου στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από την οδό Στρ. Καραϊσκάκη και φτάνει μέχρι και τη συνοικία Κουνέλια.

Είναι το μεγαλύτερο έργο Αστικής Ανάπλασης που έχει μέχρι σήμερα σχεδιαστεί για το Χαϊδάρι και αφορά μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με σοβαρές ελλείψεις και φθορές στις υποδομές και στους κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, χώροι πρασίνου, πεζόδρομοι κλπ).

Κύριοι στόχοι του έργου είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, η ενίσχυση του πρασίνου, η ανάδειξη και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής, η επαύξηση και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, πέργκολες, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός πλατειών και πεζόδρομων κ.ά.).

Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους, όπως φθορές σε πλακόστρωτες ανηφορικές οδούς, ανεπαρκές πλάτος των πεζοδρομίων και αποκατάστασή τους όπου απαιτείται, διασφάλιση της προσβασιμότητας των κοινοχρήστων χώρων και της ασφαλούς μετακίνησης των ΑμεΑ μέσα στον αστικό ιστό.

Η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο και οι εργασίες κατασκευής του να ξεκινήσουν εντός του 2022.

Ολικό λίφτινγκ στο κεντρικό Χαϊδάρι, με έργο σχεδόν 9.000.000 ευρώ! 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button