Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία στο συνέδριο AIForum25

Χαϊδάρι Σήμερα
Από Χαϊδάρι Σήμερα - Τοπικός Πολυθεματικός Τύπος
2 Λεπτά Ανάγνωσης

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία στο συνέδριο AIForum25. Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και τιμή στο κορυφαίο συνέδριο AIForum25, που διοργανώθηκε από τον AI Catalyst στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία στο συνέδριο AIForum25 3

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές του σχολείου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία γνώσης, έμπνευσης και διαλόγου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της πολιτικής, να θέσουν ερωτήματα και να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και ανησυχίες για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και της εκπαίδευσης.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία στο συνέδριο AIForum25 5

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές ξεχώρισαν:

Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής του MIT Media Lab

Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Γιάννης Μαστρογεωργίου, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού

Charles Calestroupat, Αντιπρόεδρος της Microsoft Europe South,

Ali Obaid Al Dhaheri, Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων:

Τεχνητή Νοημοσύνη και Δημόσια Διοίκηση

Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Διαφάνεια

AI στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Άμυνα και την Επιχειρηματικότητα

Κυβερνοασφάλεια και Τεχνολογική Ηθική

Η συμμετοχή στο AIForum25 αποτέλεσε μια ιδιαίτερα σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία, που ενίσχυσε την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την. αυτοπεποίθηση των μαθητών, φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με το όραμα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής.

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τους διοργανωτές και τους ομιλητές του συνεδρίου για την άψογη διοργάνωση και για την πολύτιμη ευκαιρία που προσέφεραν στους μαθητές μας να συμμετάσχουν ενεργά σε έναν θεσμό που προωθεί την εκπαίδευση, την καινοτομία και την υπεύθυνη αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *