ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οι Χαϊδαριώτες δεν μας επέλεξαν για να συνεχίσουμε τα ίδια με το παρελθόν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου έχει κάνει απόλυτα σαφές  καί προεκλογικά καί με την ανάληψη των καθηκόντων της, ότι βάζει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των Δημοτών. Μια σημαντική και αναγκαία πλευρά αυτού του στόχου είναι η αποκατάσταση της  λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου.

Στην προσπάθεια αυτή οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαϊδαρίου είναι πολύτιμοι συνεργάτες που θα συνεισφέρουν με τη γνώση, την  εμπειρία και τις ικανότητές τους. Είναι όμως αυτονόητο  ότι  τις αποφάσεις για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών  θα τις λάβει  η Δημοτική Αρχή με γνώμονα την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος για τον Δήμο και τους Δημότες.  

Με αφορμή  υπηρεσιακές μεταβολές  που έγιναν στον Δήμο,  εκδόθηκαν από το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και από  παρατάξεις του Συλλόγου ανακοινώσεις με περιεχόμενο ψευδές,  απαράδεκτο και προσβλητικό για την Δημοτική Αρχή.

 Είναι σαφές πλέον ότι κάποιοι  «παράγοντες» που ξεβολεύονται, επιδιώκουν να προκαλέσουν  σύγχυση και αναταραχή με αθέμιτο τρόπο,  με στόχο να παραπληροφορήσουν  τους συναδέλφους τους  αλλά και την κοινή γνώμη της πόλης.

 Για  χάρη των προσωπικών επιδιώξεών τους δεν διστάζουν να ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, ακόμη και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων.  Δεν θα καταφέρουν όμως να εμποδίσουν τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών  του Δήμου.

Οι  Υπηρεσίες του Δήμου δεν αποτελούν ένα γραφειοκρατικό άβατο που λειτουργεί στο δικό του κόσμο. Αξιολογούμαστε καθημερινά από  τους πολίτες, Δημοτική Αρχή και εργαζόμενοι.  Αν κάποια Υπηρεσία δεν παράγει το αποτέλεσμα που περιμένουν οι Δημότες, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να τη διορθώσουμε.  

Αν  αυτό ενοχλεί μια μικρή μειοψηφία, που έχει συνηθίσει να λειτουργεί χωρίς  έλεγχο και χωρίς να παράγει αποτελέσματα,  τους απαντάμε ότι οι πολίτες δεν μας επέλεξαν για να συνεχίσουμε τα ίδια με το παρελθόν.  

Παράλληλα, με τον νέο Οργανισμό του Δήμου που ολοκληρώνεται η έγκρισή του, για τις θέσεις προϊσταμένων  θα λαμβάνονται υπ’ όψιν τα  τυπικά προσόντα (πτυχίο ΑΕΙ, μεταπτυχιακά κα).  Αυτό αποτελεί και υποχρέωση συμμόρφωσης του Δήμου με την ισχύουσα νομοθεσία. Κάθε υπηρεσιακή μεταβολή που γίνεται πλέον στον Δήμο θα είναι αξιοκρατική. Είναι λοιπόν καθαρό ότι οι όποιες αλλαγές εξυπηρετούν  υπηρεσιακούς και μόνο σκοπούς καθώς  και  προσαρμογή στην ισχύουσα νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η  Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου δεν εκβιάζεται μέσω δημοσιευμάτων και διαρροών στον Τύπο και δεν συμβιβάζεται με τους υποστηρικτές της στασιμότητας και της παρακμής του Δήμου. Έχουν χαθεί ήδη δυστυχώς πολλά χρόνια για το Χαϊδάρι.

Κορύφωση  των  απαράδεκτων συμπεριφορών από συγκεκριμένα πρόσωπα και μικρο-συμφέροντα είναι οι ενορχηστρωμένες   επιθέσεις και συκοφαντικές διαρροές στον  τοπικό Τύπο που στοχοποιούν τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Αντικείμενο του Γ.Γ. είναι η σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών και ο ίδιος, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, εργάζεται σκληρά ώστε αυτό να γίνει πράξη.  Η προσφορά του Γ.Γ.  είναι ήδη πολύ σημαντική  και οι άδικες και αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του δεν πρόκειται  να γίνουν ανεκτές.  

Το να λειτουργούν αποδοτικά και σύμφωνα με τους κανονισμούς  οι Υπηρεσίες δεν θα πρέπει να ανησυχεί  κανέναν εργαζόμενο. Αντίθετα, αυτό  είναι ασπίδα προστασίας τους.  

Πάνω απ’  όλα όμως, η αναβάθμιση της  λειτουργίας  των Υπηρεσιών του Δήμου είναι απαίτηση των Δημοτών. Γι’  αυτό τον λόγο δεν  ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι διαπραγματεύσιμη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button