ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οδός Πελοπίδα: Στάχτη από εμπρησμούς οι κόποι ζωής δυο επιχειρηματιών! – Φωτογραφίες

Εικόνες ολοσχερούς καταστροφής σε δυο επιχειρήσεις στην οδό Πελοπίδα, στο Περιστέρι, από επιθέσεις με γκαζάκια. Δεν μιλάμε για “προειδοποιητικά” χτυπήματα, αλλά για σκληρές εγκληματικές ενέργειες, από τις οποίες ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Έγιναν με διαφορά 24 ωρών, πρώτα στην καφετέρια και την επόμενη στο περίπτερο δυο τετράγωνα πιο μακριά.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” βρέθηκε στο σημείο των επιθέσεων και αποτύπωσε με το φακό του τα αποκαΐδια και έγινε μάρτυρας της “μαυρίλας” στην ψυχή των επαγγελματιών, που είδαν τους κόπους ζωής να χάνονται σε λίγη ώρα.

Οι δράστες τοποθέτησαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς και έπειτα εξαφανίστηκαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον κάτοικο ή περαστικό. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για ομάδα εκβιαστών, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ιδιοκτήτες που έγιναν στόχος λένε στους αστυνομικούς ότι δεν έχουν διαφορές με κανέναν. Γίνεται προσπάθεια να συλλεγούν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας.

Παρανάλωμα το περίπτερο

Οδός Πελοπίδα: Στάχτη από εμπρησμούς οι κόποι ζωής δυο επιχειρηματιών! - Φωτογραφίες 3
Οδός Πελοπίδα: Στάχτη από εμπρησμούς οι κόποι ζωής δυο επιχειρηματιών! - Φωτογραφίες 5
Οδός Πελοπίδα: Στάχτη από εμπρησμούς οι κόποι ζωής δυο επιχειρηματιών! - Φωτογραφίες 7

Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου γνώριζε για το περιστατικό που είχε συμβεί την προηγούμενη ημέρα στην καφετέρια, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την επιχείρησή της. Μας είπε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα συνέβαινε το ίδιο σε αυτήν την επόμενη (Σάββατο, 14 Μαΐου) και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε προειδοποίηση. Το περίπτερο ήταν φουλαρισμένο λόγω σαββατοκύριακου. Χάθηκε όλο το εμπόρευμα, μαζί με την εγκατάσταση. Η συνομιλήτριά μας, 56 ετών, είναι ΑμεΑ έχει το περίπτερο 20 χρόνια και με την επιχείρηση αυτή μεγάλωνε τα παιδιά της και περίμενε να πάρει μια σύνταξη. Τώρα κοιτάζει συντετριμμένη τις στάχτες, “τους κόπους μιας ζωής”, όπως μας λέει.

Μόλις είχε επιστρέψει από το εξωτερικό ο ιδιοκτήτης της καφετέριας

Οδός Πελοπίδα: Στάχτη από εμπρησμούς οι κόποι ζωής δυο επιχειρηματιών! - Φωτογραφίες 9
Οδός Πελοπίδα: Στάχτη από εμπρησμούς οι κόποι ζωής δυο επιχειρηματιών! - Φωτογραφίες 11

Ίδιο το κλίμα και την καφετέρια, δυο τετράγωνα πιο μακριά. Εδώ ήταν η τρίτη -και πετυχημένη- απόπειρα εμπρησμού (Παρασκευή 13/5, 11 μμ.). Τις δύο προηγούμενες φορές υπήρξε έγκαιρη επέμβαση από το μίνι μάρκετ που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας μας λέει συντετριμμένος ότι είχε επιστρέψει από τον Καναδά πριν λίγους μήνες και δεν ξέρει αν θα ξαναφτιάξει το μαγαζί.

Μ.Λ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button