ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Επικίνδυνες προχειρότητες – Να πάει σε κατάλληλο χώρο ο σταθμός rapid test”

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Να δοθεί άμεση λύση με την επιλογή κατάλληλου χώρου για την αναγκαία διενέργεια ελέγχων Covid-19

Η διενέργεια δωρεάν μαζικών τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων, τον έλεγχο της διασποράς και την άμεσηι ατρική κάλυψη, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Ταυτόχρονα όμως η επιλογή της αίθουσας πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ) είναι εντελώς λανθασμένη και δίκαια δημιουργεί αντιδράσεις στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Ο χώρος της αίθουσας πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ) είναι ακατάλληλος αφού στον ίδιο χώρο στεγάζεται νηπιαγωγείο και δίπλα ακριβώς το 9ο δημοτικό σχολείο. Ταυτόχρονα η οδός Κολοκοτρώνη, είναι δρόμος με έντονο πρόβλημα στο παρκάρισμα και αρκετά στενός. Γίνεται κατανοητό ότι αντί να διευκολύνεται η πρόσβαση σε όσους προσέρχονται για να κάνουν τεστ και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, θα δημιουργείται το ακριβώς αντίθετο, ειδικά τις ώρες αιχμής της προσέλευσης και της αποχώρησης όπου θα κυκλοφορούν μαθητές, γονείς, παππούδες, εργαζόμενοι που μετακινούνται με το μετρό.   

Η δημιουργία ειδικού σταθμού που θα καλύπτει τη Δυτική Αθήνα, πρέπει να γίνει σε χώρο που θα καλύπτει βασικές προϋποθέσεις, να είναι χώρος ανοιχτός για να αποφεύγετε ο συνωστισμός, να υπάρχει χώρος στάθμευσης, να μην γειτνιάζει με άλλες ευαίσθητες δομές όπως τα σχολεία. Τέτοιοι χώροι υπάρχουν στον Δήμο και η Δημοτική Αρχή χωρίς άλλες παλινωδίες πρέπει να δώσει άμεση λύση. Ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλοι τέτοιοι χώροι σε όλη τη Δυτική Αθήνα προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής.

Η προχειρότητα κυβέρνησης και Δήμου για τη δημιουργία ενός τέτοιου σταθμού, σε χώρο ακατάλληλο, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την Υγεία μας. Ακόμα και εκεί που η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει, η προχειρότητα με την οποία παίρνουν αναγκαία μέτρα όπως η διενέργεια μαζικών και δωρεάν test, αντί να δίνουν λύσεις, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα.

Αποδεικνύεται περίτρανα η γύμνια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που με ευθύνη των κυβερνήσεων και την πολιτική συμφωνία δημοτικών αρχών και παρατάξεων, έκλεισαν και υποβαθμίστηκαν όλα τα κέντρα υγείας στη Δυτική Αθήνα που θα μπορούσαν να επιτελέσουν και αυτό το έργο. Αποδεικνύονται ακόμα μια φορά οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, ακόμα και τώρα που οι επιστήμονες μιλάνε για τρίτο κύμα της πανδημίας.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button