ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Βαγγέλης Λάιος δίνει αγώνα για ζωή – Χρειάζεται τη βοήθειά μας

Το ρολόι της ζωής διακόπηκε απότομα για τον 32χρονο οικογενειάρχη Βαγγέλη Λάιο στις 3 τα ξημερώματα της 31 Ιουλίου 2021, σε τροχαίο στη Λ. Αθηνών, ενώ επέστρεφε από τη δουλειά του. Τώρα, μετά από πολλούς μήνες στην εντατική, αγωνίζεται να το βάλει και πάλι σε λειτουργία, μα οι δυσκολίες είναι πολλές και χρειάζεται στήριξη, καθώς το κόστος της θεραπείας αποδεικνύεται βουνό για τα ισχνά οικονομικά των δικών του ανθρώπων.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τη μητέρα του, κ. Αθανασία Λαΐου, που με εξαιρετική καρτερικότητα μας παρουσίασε την κατάσταση του γιου της και τις ελπίδες να επανέλθει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κανονικότητα. “Αγωνίζεται το παιδί μου”, μας λέει, και μας δείχνει τη φωτογραφία του με τον γιο του, με την προσδοκία να τους ξαναδεί μαζί γελαστούς.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Μετά το φοβερό τροχαίο που αναφέραμε στη διασταύρωση Λ. Αθηνών και Ρίμινι, ο Βαγγέλης Λάιος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική πάνω από 10 μήνες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύματα στον πνεύμονα κτλ. Εκεί είχε την επιπλέον ατυχία να πάθει μια πολύ δύσκολη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που επιδείνωσε την κατάστασή του και υποχρέωσε σε ένα νέο βαρύ, πολύωρο χειρουργείο. Πριν από ένα περίπου μήνα ήρθε η ώρα να βγει από το νοσοκομείο και να πάει σε κέντρο αποκατάστασης. Όπως οι δημόσιες δομές δεν τον δέχονταν, με το δικαιολογητικό ότι έχει τραχειοστομία. Η μόνη λύση λοιπόν ήταν τα ιδιωτικά κέντρα (αλήθεια, πώς εκεί δέχονται τη συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών ενώ τα δημόσια όχι;), τα οποία όμως είναι πανάκριβα, αλλά και υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, για τον Βαγγέλη ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει 72 ευρώ ημερησίως και ακόμη 100 ευρώ πρέπει να βάζει η οικογένεια, η οποία δηλαδή πρέπει να δίνει 3.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον κάποια έξοδα για επισκέψεις εξωτερικών γιατρών κτλ., σύνολο περίπου 3.500 ευρώ μηνιαίως. Η μητέρα του Βαγγέλη είναι συνταξιούχος των λίγων εκατοντάδων ευρώ το μήνα, ενώ η γυναίκα του εργάζεται περιστασιακά λόγω του μωρού. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε πιθανή αποζημίωση από την ασφάλεια χρειάζεται χρόνια για να τελεσιδικήσει.

Η άρνηση του Δημοσίου τομέα να αναλάβει την αποκατάσταση του Βαγγέλη και το κολοσσιαίο κόστος του ιδιωτικού θα οδηγούσαν τον άνθρωπο αυτόν στο σπίτι του, όπου όμως δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα επαναφοράς του. Ενώ γινόταν αυτή η αναζήτηση, προέκυψε μία θέση στο Κέντρο Αποκατάστασης “Παλλάδιο”, στην Τρίπολη. Εδώ επενέβησαν σαν από μηχανής θεοί οι συμμαθητές του από το 3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, που με μια γενναία προσπάθεια συγκέντρωσαν ένα ποσό ικανό να τον κρατήσει εκεί για περίπου δύο μήνες.

Στις πρώτες 20 μέρες ήδη παρουσιάστηκε βελτίωση, που για τους δικούς του ήταν ένα θαύμα, ώστε “να αποκτήσει ένα επίπεδο ζωής”, όπως μας λέει η κ. Αθανασία. Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν, αλλά τα χρήματα που μάζεψαν οι υπέροχοι φίλοι του τον επόμενο μήνα θα τελειώσουν. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί στο κέντρο αποκατάστασης ένα 8μηνο το λιγότερο.

Η μητέρα του παρακαλεί όποιον έχει τη δυνατότητα και την επιθυμία να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό. Οι καταθέσεις μπορούν να γίνουν στον λογαριασμό του Παλλάδιου Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, για να παραταθεί όσο γίνεται η προσπάθεια αποκατάστασής του. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας (210 5822178, [email protected]). Το τηλέφωνο της μητέρας του, για όποιον θέλει να δει τις ιατρικές βεβαιώσεις ή για άλλο λόγο, είναι 6980862234.

Μενέλαος Χρόνης

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button