ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Πάρις Κουρτζίδης πρόεδρος του κόμματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” του Γιώργου Τράγκα

Το 1ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Γιώργος Τράγκας, ανέδειξε αρχηγό τον Χαϊδαριώτη δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη. Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5-26 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή 3.108 μελών, που ήταν ταμειακά ενήμερα.

Μετά από τη σχετική ψηφοφορία, ο Πάρις Κουρτζίδης εκλέχτηκε πρόεδρος, λαμβάνοντας 3.064 ψήφους (ποσοστό 98,5%). Επίσης εγκρίθηκε το νέο καταστατικό, καθώς και για το νέο έμβλημα του κόμματος.

Το λόγο πήραν περισσότεροι από 50 σύνεδροι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί –μετά από ψηφοφορία που είναι σε εξέλιξη– η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας. Να σημειωθεί πως την υβριδική διεξαγωγή του Συνεδρίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων, αλλά και των έκτακτων συνθηκών, ανέλαβε ειδική εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου.

Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο νέος πρόεδρος του κόμματος ο Πάρις Κουρτζίδης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και βαριά η ευθύνη. Σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να δικαιώσω αυτή την εκλογή, την ψήφο εμπιστοσύνης, για να ηγηθώ της πορείας μας. Ξέρω τι αναλαμβάνω. Ξέρω το πόσο δύσκολο είναι. Από μικρό παιδί όμως, όποτε μου έλεγαν ότι κάτι είναι ακατόρθωτο, ότι κάτι είναι εξαιρετικά δύσκολο για να επιτευχθεί, από εκείνη κιόλας τη στιγμή γινόταν ο επόμενος στόχος μου. Όχι αυτοσκοπός. Στόχος. Η εκλογή Προέδρου από τη λαϊκή βάση είναι μία σημαντική κατάκτηση δημοκρατίας, ενισχύει ουσιαστικά την αμφίδρομη επικοινωνία του κόμματος με την κοινωνία, ανοίγει δρόμους στις συμμετοχικές διαδικασίες, οδηγεί σε μία συλλογική δυναμική και ταυτόχρονα σε δυναμική συλλογικότερη».

Σε νεότερη προσωπική του δήλωση στη σελίδα του αναφέρει: “Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η εκλογή αυτή, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και βαριά ευθύνη για μένα απέναντι στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και που στην πορεία θα έρθουν κοντά μας, μαζί μας, για να αλλάξουμε όλοι μαζί ότι περισσότερο μπορούμε σε αυτόν τον υπέροχο τόπο. Την αφιερώνω στη μνήμη των γονιών μου, Κωνσταντίνου και Αικατερίνης, αλλά και στη μνήμη του ιδρυτή του κινήματος Γιώργου Τράγκα. Την αφιερώνω σε όλες και όλους εσάς, που με εμπιστεύεστε χρόνια τώρα, υπηρετώντας την αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον. Την ενημέρωση, την κοινωνική δικαιοσύνη και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Την αφιερώνω στους νέους ανθρώπους και στα όνειρα που δικαιούνται να κάνουν για ένα καλύτερο μέλλον εδώ στον τόπο τους, στην Ελλάδα μας. Στην υπέροχη πατρίδα μας. Την αφιερώνω στα παιδιά μου”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button