ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

“Ο παλαιοκομματισμός στη διοίκηση του Δήμου… ζει και βασιλεύει και τους Χαϊδαριώτες δυναστεύει”

του Αναστάσιου Βουρλούμη *

Είναι λυπηρό φίλοι μου σε μια περίοδο φοβερής οικονομικής κρίσης και πολύ κακής οικονομικής κατάστασης του δήμου μας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να μας κοροϊδεύει ξεδιάντροπα ότι πασχίζει για τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών, ώστε να αυξήσει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Και ο πιο άσχετος με τα οικονομικά γνωρίζει ότι εξορθολογισμός δαπανών σημαίνει ότι οι επιλέξιμες δαπάνες δημιουργούν ποικίλες προστιθέμενες αξίες και εξηγούμαι: Μέσα στη δύνη της πιο σκληρής οικονομικής κρίσης, ο πτωχευμένος δήμος συνεχίζει να πληρώνει τα ενοίκια στέγασης των εθνικοτοπικών συλλόγων που δεν ανοίγουν καθόλου!

Αν μάλιστα αληθεύει ότι πληρώνει και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τότε το θέμα ξεπερνά τα όρια του σκανδάλου, όταν σε μια φοβερή κρίση αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν από τα δυσβάσταχτα κόστη λειτουργίας.

Απεναντίας στις συνοικίες του Ελαιώνα και της Αστυθέας, όπου βρίσκονται τέσσερα από αυτά τα ακίνητα και διαμένουν αρκετές χιλιάδες δημότες, δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο κοινωνικής δομής, καθημερινά κινδυνεύουμε από τις επιπτώσεις των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, ενώ η Αστυθέα έχει γίνει το υπαίθριο πάρκινγκ των οχημάτων του Θριάσιου πεδίου (ας όψεται ο αρνητής του Μετρό).

Η παντελής έλλειψη πεζοδρομίων –Λακωνίας, Ιθάκης – και το χάος του παράνομου πάρκινγκ μηδενίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αφού υποχρεώνουν τις μητέρες και τους ενήλικες να περπατούν στο οδόστρωμα.

Ύστερα από προτροπές δημοτών επισκέφθηκα τους όμορους δήμους Περιστερίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας (και οι τρεις δήμοι  αναπτύσσονται ραγδαία λόγω Μετρό) και μου απάντησαν ότι ποτέ δεν ήταν επιλέξιμη αυτή η δαπάνη.

Μάλιστα υπάλληλος δήμου μου εκμυστηρεύθηκε την τελική απάντηση στελέχους σε προεδρείο εθνικοτοπικού συλλόγου, οι οποίοι συνεχώς του θύμιζαν ότι ο σύλλογός τους έχει πάνω από χίλια μέλη… ξέρετε γιατί. “Αγαπητέ μου πρόεδρε, αφού έχετε τόσα πολλά μέλη, σε προτρέπω να παίρνεις  από κάθε μέλος 30 λεπτά για το ενοίκιο, αντί να πληρώνει ο δήμος 6.000 € το χρόνο. Αν δεν τα καταφέρεις, σε ενημερώνω ότι τα δεκάδες μεγάλα σχολικά κτίρια του δήμου μας από τις 148 ώρες της εβδομάδας  ανοίγουν μόνο τις 35 και έχουν εκπληκτικές  αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για εκμάθηση τοπικών χορών και εκδηλώσεων.”

Όπως όλοι διαπιστώνουν τελικά, κ. αντιδήμαρχε των Οικονομικών, το Χαϊδάρι χωρίς συγκοινωνία σταθερής τροχιάς, με το απαράδεκτο μαύρο του Αίθριου, το αδιανόητο χάλι της Στρατάρχου Καραϊσκάκη, χωρίς πεζοδρόμια  και με τη συνέχιση των απαράδεκτων δαπανών που σας ανέφερα… δυστυχώς λόγω παλαιοκομματισμού ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΕΙ.

Αντίθετα, όπως μαθαίνουμε, ο συνάδελφός σας του δήμου Κορυδαλλού δαπανά κονδύλια για να δώσει τάμπλετ σε μαθητές πολύτεκνων οικογενειών με εκπληκτικές προστιθέμενες αξίες.

Υ.Γ. Αληθεύει κ. Δήμαρχε ότι συνεχίζεται η φυγή μονίμων υπαλλήλων του δήμου, επειδή δεν αντέχουν την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησής σας;

 * Εκπρ. συνδυασμού: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ, πρώην  Αντιδήμαρχος

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button