ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Π. Κουρουμπλής σε κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων

Επίσκεψη του Π. Κουρουμπλή στα κέντρα υγείας Περιστερίου-Αιγάλεω και παρουσία του σε κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων

Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε σήμερα το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου καθώς επίσης το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω. Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους διευθυντές των μονάδων υγείας, και τους υγειονομικούς, διαπιστώθηκαν δυστυχώς για ακόμη μία φορά οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και ιδιαιτέρως στις ειδικότητες γενικών ιατρών και παθολόγων. Επισημάνθηκε η απουσία στόχευσης της κυβερνητικής πολιτικής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για το μέλλον του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας.

Ο κ. Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι κύρια προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην κοινότητα ως πραγματικό ανάχωμα σε κάθε είδους πανδημία και επιδημία. Υπερθεμάτισε δε, για τη μάχη που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει το υγειονομικό προσωπικό απέναντι στην πανδημία. Εν συνεχεία επισήμανε ότι «η κυβέρνηση αντί να κωφεύει, θα πρέπει -ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου του υγειονομικού προσωπικού- να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία ένταξής τουστα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με  ταυτόχρονη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης,  καθώς επίσης και στην άμεση μετατροπή όλων των σχέσεων εργασίας των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε μόνιμου χαρακτήρα.  

Νωρίτερα ο κ. Κουρουμπλής παραβρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας των Ενώσεων – Συλλόγων Γονέων και των ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, στο Περιστέρι. Κύρια αιτήματα οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και οι απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για  συγχώνευση των τμημάτων δεκάδων Γυμνασίων και Λυκείων εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button