ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο “Μπάλλος” έριξε δέντρα στο Χαϊδάρι – Μήνυμα από το 112, σε επιφυλακή ο Δήμος

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Χαϊδαρίου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα του διημέρου Πέμπτης – Παρασκευής, με βάση τις οδηγίες της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Λίγο μετά τις 12 μμ ήρθε στους κατοίκους της πόλης μήνυμα από το 112 για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένεων. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας βρίσκονται σε 24 επιφυλακή.

Οι πτώσεις δύο δέντρων είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της χθεσινής επέλασης της κακοκαιρίας, στο Χαϊδάρι. Χτες Τετάρτη 13 Οκτωβρίου λίγο μετά τις εννιά το βράδυ,  η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για πτώση δέντρου στη συμβολή των οδών Πλαταιών και Τομπάζη, στην Αστυθέα. Γύρω στις 1:30 τα μεσάνυχτα δέχτηκε και άλλο τηλεφώνημα για δέντρο στη συμβολή της  Ιωαννίνων με την Θεμιστοκλέους, στη Γρηγορούσα. Από αυτή την πτώση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε  σταθμευμένο αυτοκίνητο. Και τα δύο δέντρα κόπηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι δρόμοι είναι ελεύθεροι. Για τα παραπάνω συμβάντα ενημερώθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνα Χρονοπούλου και έδωσε εντολή σε συνεργεία του Δήμου να μαζέψουν τα κλαδιά.

Προληπτικά μέτρα προστασίας από το Δήμο

Στο μεταξύ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε εξέλιξη τις επόμενες ώρες. Συνεργεία του Δήμου  βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή. Τις προηγούμενες ώρες τοποθέτησαν σε επικίνδυνα σημεία τσουβάλια με άμμο προς αποφυγή πλημυρών σε κατοικημένες περιοχές, όπως στις οδούς Φιλοπάππου, Στέφου κτλ. Τις προηγούμενες ημέρες καθαρίστηκαν τα φρεάτια.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος παρακαλεί τους κατοίκους να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους πάνω σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, ώστε να μην εμποδίζονται τυχόν εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών από τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου γύρω στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων για την πολιτική προστασία, από την αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη το «Χαϊδάρι Σήμερα» θα σας ενημερώνει. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης: 213 2047200, 210 5818860.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button