ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο “κύβος ερρίφθη”, o Δήμος Χαϊδαρίου διεκδικεί την Ακτή Σκαραμαγκά – Δράση καθαρισμού της Ακτής το Σάββατο

Ώρα δράσης, για μια εκκκρεμότητα του Δήμου Χαϊδαρίου από παλιά. Oι νομικές ενέργειες (αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣτΕ) κατά των δύο διαγωνισμών για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχουν κατατεθεί, καθώς η πόλη είναι αποφασισμένη να μην απεμπολήσει το δικαίωμά της για έξοδο στη θάλασσα. Με την επισήμανση πάντως εκ μέρους της δημοτικής αρχής ότι δεν είναι αντίθετη στην την πώληση των Ναυπηγείων, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία των ΕΝΑΕ για την απασχόληση και για την ελληνική οικονομία συνολικά. Πιο αναλυτικά εδώ: “Θέλουμε τα ναυπηγεία, αλλά δεν απεμπολούμε το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων”.

Το επόμενο στάδιο της προσπάθειας διεκδίκησης των 220 στρεμμάτων (120 στρ. η Προβλήτα 4 και 100 στρ. χερσαίου χώρου πίσω από αυτήν) είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με την κινητοποίηση του κόσμου και την οργάνωση εκδηλώσεων και παρεμβάσεων, που θα αναδείξουν τις θέσεις της πόλης, οι οποίες έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην ποιότητα ζωής στη Δυτική Αθήνα και ταυτόχρονα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει δημιουργηθεί μια Διαπαραταξιακή Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία ρόλο άτυπου επικεφαλής έχει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοτοκάς της παράταξης “Χαϊδάρι Αναγέννηση” (ο οποίος -σημειωτέον- είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και σύντομα θα έχουμε συνέντευξή του πώς μπορεί ένα πολιτικό στέλεχος που στηρίζει την κυβέρνηση να παίρνει θέση υπέρ της απόδοσης τμήματος της Ακτής Σκαραμαγκά στον Δήμο).

Η νεότερη εξέλιξη, λοιπόν, είναι ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνει κινητοποίηση στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συμβολική δράση καθαρισμού της Ακτής.

Το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε η διοίκηση του Δήμου με ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, είναι: “Η Προβλήτα 4 ανήκει στο χαϊδαριώτικο λαό – Κινητοποίηση και δράση καθαρισμού της Ακτής Σκαραμαγκά”. Για τη διευκόλυνση των κατοίκων προς το σημείο της συγκέντρωσης λεωφορεία της Δημοτικής συγκοινωνίας θα εκτελούν τη διαδρομή Δημαρχείο – Ακτή Σκαραμαγκά μετ΄επιστροφής από τις 10:40 και ανά 20 λεπτά.

Το μήνυμα είναι, σύμφωνα με τον κ. Θεοτοκά, “‘όλοι μαζί προσπαθούμε για τη δικαίωση της πόλης μας”. Είναι ένα “ζέσταμα”, μας είπε, που ξεπερνάει υπαρκτές διαφωνίες μεταξύ μας, όπως πχ για το ποιος έφταιξε στο παρελθόν που δεν τα καταφέραμε να έχουμε πρόσβαση στην Ακτή.

Η δράση του καθαρισμού, συνεχίζει ο Γ. Θεοτοκάς, μιλώντας στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, είναι μια ενέργεια με θετικό – χρηστικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα μια κοινή συνισταμένη της Διαπαραταξιακής ότι “βάζουμε πόδι” στην περιοχή. “Παράλληλα θα μιλήσουμε μεταξύ μας και με χαρά θα ενημερώσουμε εκπροσώπους των κεντρικών Μέσων ενημέρωσης, αν μας τιμήσουν”, κατέληξε.

Στη Διαπαραταξιακή Συντονιστική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση της Ακτής Σκαραμαγκά συμμετέχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πλην του συνδυασμού “Το Χαϊδάρι Ψηλά” του Αποστόλη Θεοφίλη, ο οποίος καταλογίζει ευθύνες για τους χειρισμούς της υπόθεσης στη σημερινή δημοτική αρχή. Η Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχει, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του Ναυπηγείου.

Ο "κύβος ερρίφθη", o Δήμος Χαϊδαρίου διεκδικεί την Ακτή Σκαραμαγκά - Δράση καθαρισμού της Ακτής το Σάββατο 3
Χαϊδάρι Σήμερα Ελευσίνα - Ασπρόπυργος - Μέγαρα αποκτούν κομμάτια του θαλάσσιου μετώπου τους

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button