ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο κ. Ντηνιακός διάλεξε το ρόλο του φοροεισπράχτορα, δεν στάθηκε στο πλευρό αυτών που πλήττονται”

Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που δεν δίνει λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα των επαγγελματιών της πόλης μας

"Ο κ. Ντηνιακός διάλεξε το ρόλο του φοροεισπράχτορα, δεν στάθηκε στο πλευρό αυτών που πλήττονται" 3

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση της δημοτικής αρχής για απαλλαγή των επαγγελματιών από δημοτικά τέλη και τέλη τραπεζοκαθισμάτων για 3 μήνες, για το διάστημα δηλαδή που τα καταστήματα ήταν κλειστά. Επίσης, να παραπέμψουν στην οικονομική επιτροπή την μείωση κατά 50% αποκλειστικά για τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων μέχρι τέλος του έτους. Την πρόταση ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Ντηνιακού, Σπηλιόπουλου και Ασπρογέρακα.

Αυτή η απόφαση δεν καλύπτει την αναγκαία στήριξη που χρειάζονται οι επαγγελματίες για να πάρουν μια «ανάσα», με δεδομένη την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί, την ήδη αυξημένη φορολογία και τα χρέη που αντιμετώπιζαν και πριν τον Covid-19, το αβέβαιο μέλλον.

 Ο κύριος Ντηνιακός κι όσοι ψήφισαν την απόφαση, δεν έκαναν καμία χάρη στους επαγγελματίες.

Δεν έδωσαν τίποτα επιπλέον αυτών που προβλέπονται αναγκαστικά από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, η οποία ρίχνει το μπαλάκι στους Δήμους, την ίδια στιγμή που τους υποχρηματοδοτεί.  

Το «κόλπο» της Διοίκησης Ντηνιακού, για μείωση στο μισό μόνο των τελών τραπεζοκαθισμάτων, αφορά μόλις το 5% του συνολικών φόρων που θα εισπράξει από τους επαγγελματίες η Δημοτική Αρχή, αφού αφορά μόνο τα καταστήματα εστίασης. Κοινώς η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών εντελώς αβοήθητους, καθώς δεν θα δουν καμία μείωση, αντιθέτως θα τους ζητήσει να πληρώσουν φόρους κανονικά για ένα 6μηνο χαμένο για τους περισσότερους.

Ο κ. Ντηνιακός γνωστός πλέον για την «φερεγγυότητα» που τον χαρακτηρίζει, κοροϊδεύει τους επαγγελματίες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να επιτίθεται στη Λαϊκή Συσπείρωση για να κρύψει την πολιτική που ακολουθεί. 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:  

1. Ότι δεν ψηφίσαμε τη λήψη ουσιαστικής απόφασης ελάφρυνσης των καταστημάτων!!! 

2. Ότι η πρότασή μας θα άφηνε τους επαγγελματίες χωρίς καμία απαλλαγή!!!

3. Ότι αδιαφορούμε για την αγωνία τους!!!

4. Ότι καταθέσαμε πρόταση πέρα από το νομικό πλαίσιο και την οικονομική δυνατότητα του Δήμου!!!

Αυτή είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχειρεί ο κ. Ντηνιακός. Η πικρή αλήθεια για τους εκατοντάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους όμως είναι η εξής:

1. Ουσιαστική ανακούφιση θα ήταν να γίνει δεκτή η πρότασή μας για 3μηνη απαλλαγή και 50% μείωση των δημοτικών τελών και των τελών τραπεζοκαθισμάτων μέχρι τέλος του έτους, για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που έχουν πληγεί οικονομικά.                         

2. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξουν οι απαλλαγές.       

3. Εμείς αφουγγραζόμενοι την αγωνία ιδιαίτερα των μικρομεσαίων που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωσή τους, προτείναμε απόφαση ουσιαστικής ελάφρυνσης και όχι μέτρα κοροϊδία.

  • Δηλαδή ενώ με την πρόταση Ντηνιακού υπάρχει απαλλαγή αποκλειστικά για τα καταστήματα εστίασης, που αφορά το ποσό των 27.000€.
  • Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης αφορούσε την απαλλαγή από τέλη και φόρους της τάξης των 448.000€ και θα κάλυπτε όλους όσους πλήττονται.         

4. Πάνω από 100 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα πήραν αντίστοιχη απόφαση. Όλοι αυτοί είναι έξω και πέρα από το Νομικό πλαίσιο; Όσο για την οικονομική δυνατότητα του Δήμου, ξέφτισε πλέον το παραμύθι, την αναλύουμε σε άλλο άρθρο, όπου αποδεικνύεται ότι μπορούσε ο Δήμος να ανταποκριθεί. (Δες εδώ https://lshaidariou.wordpress.com/2019/12/11).

Ο κ. Ντηνιακός διάλεξε το ρόλο του φοροεισπράχτορα, δεν στάθηκε, ούτε θα σταθεί στο πλευρό αυτών που πλήττονται καθώς με την πολιτική του, υπηρετεί ακριβώς το αντίθετο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου θα συνεχίσει με τις προτάσεις της, να στηρίζει σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, όσους δίνουν το δύσκολο αγώνα επιβίωσης. Για να μην ξαναπληρώσουν την κρίση τους, τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι χιλιάδες συνάνθρωποι μας που μένουν άνεργοι ή δουλεύουν μισά ωράρια, με μισούς μισθούς, σ’ έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button