ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ο Γιώργος είχε πάθος με την προστασία των δασών του Χαϊδαρίου”

Ο Στέλιος Σούλιος, διευθυντής του Διομήδειου Κήπου, αποχαιρετά τον Γιωργο Μπρουσκάκη, υπάλληλο του Δήμου Χαϊδαρίου που έφυγε χτες από τη ζωή, με τον οποίο τον συνέδεσαν οι κοινές προσπάθειες δεκαετιών για την προστασία των δασών στην περιοχή μας.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μπρουσκάκη.

Γνωριζόμαστε από την μακρινή πλέον δεκαετία του ’80, μοιραζόμενοι την εποχή εκείνη τα ίδια καθήκοντα πυροπροστασίας, σε διαφορετικούς φορείς.

Είχε πάθος με την προστασία των δασικών εκτάσεων του Χαϊδαρίου και χαρακτηριζόταν από εξαιρετικά αποθέματα ενέργειας.

Σε εκείνη την περίοδο υπήρχε μια αξιοσημείωτη αλληλεγγύη στο πεδίο, καθώς οι δασικές πυρκαγιές έπλητταν την χώρα και φυσικά την Αττική με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση. Αποκορύφωμα των δυσκολιών αποτέλεσε το καλοκαίρι του 1987, με τον πρώτο παρατεταμένο καύσωνα, να μας βρίσκει στις θέσεις μας και σε απόσταση σημείων επιτήρησης μερικών εκατοντάδων μέτρων. Η δυσκολία μετριαζόταν καθώς η αίσθηση του εγγύς καθώς και η γνώση των κινδύνων, έκανε τα πράγματα καλύτερα.

Συνέχισε και εκείνος όπως και ο γράφων στο αντικείμενο. Ο ίδιος έφτασε να προσφέρει την συνδρομή του όπου καλείτο, ακόμα και σε περιοχές εκτός διοικητικών ορίων του Δήμου μας. Η φωτογραφία από την καθοριστική συνδρομή του στην στελέχωση του δυτικού πυροφυλακίου του Βοτανικού Κήπου, από προσωπικό του Δήμου Χαϊδαρίου, που ξεκίνησε τότε (2023) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Καλό ταξίδι Γιώργο. Θα λείψουν οι συζητήσεις μας που ήταν πολύτιμη ανταλλαγή γνώσεων, πάντα για την βελτίωση της πυροφύλαξης των δασικών εκτάσεων της περιοχής μας, που τόσο αγάπησες.   

"Ο Γιώργος είχε πάθος με την προστασία των δασών του Χαϊδαρίου" 3

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x