ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο εθελοντισμός ανθίζει: Μια όμορφη ξερολιθιά και το μεγάλο παρτέρι της στολίζουν το πάρκο της οδού Μάνης

Για την εθελοντική προσπάθεια, που φτάνει πια μια δεκαετία, για να πρασινίσει και να ομορφύνει ο κοινόχρηστος χώρος της οδού Μάνης, τα έχουμε πει και άλλες φορές, παρακολουθώντας την πρόοδο της μεγάλης δενδροφύτευσης στα 11 στρέμματα εκεί. Τώρα προχωρούν και μικρές παρεμβάσεις εξωραϊσμού, μέχρι να πάρει την πρωτοβουλία ο Δήμος. Ας μην ξεχνάμε ότι η έκταση αυτή χαρακτηρίστηκε σαν Πάρκο Πολιτισμού από το 1987, όταν εντάχθηκε το Άνω Δάσος στο σχέδιο, αλλά για διάφορους λόγους (είτε εξαιτίας αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος είτε οικονομικής αδυναμίας) ο Δήμος δεν έχει αναλάβει ακόμη “ενεργό δράση”. Σήμερα η κ. Τζένη Μαργαρίτη γράφει για την κατασκευή ξερολιθιάς με πέτρες που υπήρχαν εκεί και τη φύτευση θάμνων – λουλουδιών, τα οποία την άνοιξη θα μεγαλώσουν και θα φέρουν χρώμα στο πάρκο.

Γράφει η κ. Μαργαρίτη:

Μπράβο μας, τα καταφέραμε! Και τι είναι αυτό που καταφέραμε;

Την μεταμόρφωση ενός δημοτικού χώρου, ο οποίος ήταν γεμάτος με μπάζα -με ό,τι περιλαμβάνει η λέξη μπάζα- σε ένα μικρό χώρο με πράσινο. Ένα υπέροχο πέτρινο χαμηλό τοιχίο για να κρατήσει το χώμα, λόγω κατωφέρειας και όμορφα λουλουδάκια με πολλά χρώματα.

“Και γι΄ αυτό χώρο δικαιούστε το μπράβο;”, θα αναρωτηθούν κάποιοι.

Ναι, γιατί δεν είναι μόνο οι αρνητές των εμβολίων, οι αρνητές της απογραφής, είναι και οι αρνητές του πρασίνου και των λουλουδιών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ όσους μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου, που δεν έφερε αντιρρήσεις στην προσπάθειά μας.

Μπράβο μας λοιπόν. Εγωιστικό; Όχι. Ρεαλιστικό; Ναι.

Ο εθελοντισμός ανθίζει: Μια όμορφη ξερολιθιά και το μεγάλο παρτέρι της στολίζουν το πάρκο της οδού Μάνης 3
Φωτογραφία από την πορεία κατασκευής της ξερολιθιάς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button