ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου τίμησε τη μνήμη των 200 Ακροναυπλιωτών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου τίμησε και φέτος τη Μνήμη των 200 Ακροναυπλιωτών κρατουμένων του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου που εκτελέσθηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 7 Μαΐου μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Μπλοκ 15. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος.

Παρευρέθησαν και κατέθεσαν στεφάνια: Η Υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι Βουλευτές Γιάννης Λοβέρδος (ΝΔ), Δημήτρης Βίτσας και Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), Νάντια Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ), Κρίτων Αρσένης (ΜΕΡΑ25), Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ). Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Παπαδάκης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Επικεφαλής και εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας.

Η Εθνική Αντίσταση 1941-44 ενάντια στους ναζιστές κατακτητές μας υπενθυμίζει την αξία της υπεράσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Στέλνει διαχρονικό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και στα δεινά που προκαλεί για τους λαούς. Μήνυμα ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα που παρακολουθούμε με αποτροπιασμό τον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή ολόκληρης της Ευρώπης και ζητάμε την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απόσυρση των στρατευμάτων εισβολής και την αναζήτηση λύσεων μέσω της διπλωματικής οδού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button