ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Χένιγκ Ζίροκ και ο κόσμος αποχαιρετούν στη Μητρόπολη τον μεγάλο δημιουργό – Video

Με παρατεταμένο χειροκρότημα πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία, στην Μητρόπολη Αθηνών, την 1η μέρα του λαϊκού προσκυνήματος του μεγάλου δημιουργού. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές, με τον κόσμο να τραγουδά τα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού και να φωνάζει «αθάνατος». Ο φακός του Χαϊδαριώτη φωτογράφου Γιώργου Μαλιώτη μας χαρίζει τις εικόνες και το βίντεο που ακολουθούν.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία για να πουν το τελευταίο «αντίο», να αφήσουν ένα λουλούδι και να σιγοτραγουδήσουν δίπλα του τραγούδια όπως «Η Άρνηση», «Ένα το χελιδόνι», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» και άλλα.

Μεταξύ των κόσμου ήταν και ο Χένιγκ Ζίροκ, ιδρυτής της ορχήστρας «Μίκης θεοδωράκης» στη Γερμανία, που με την κιθάρα του αποχαιρετά τον μεγάλο δημιουργό με τον οποίο ταξίδεψε για συναυλίες σε πολλές χώρες.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη 7 Σεπτέμβρη από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη, στις 3.00 μ.μ., από την Μητρόπολη Αθηνών. Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά. Την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button