ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Άρης Πανόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου – “Τώρα είναι η ώρα για το Χαϊδάρι”

Με κεντρικό σύνθημα “Τώρα είναι ώρα για το Χαϊδάρι”ο Άρης Πανόπουλος προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Ο Άρης Πανόπουλος, που διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία από πολύ νεαρή ηλικία, καθώς δραστηριοποιήθηκε στα δημοτικά πράγματα από το 1998 μέχρι το 2014, κατέχοντας θέσεις ευθύνης στην διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου, όπως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος σε όλους σχεδόν τους τομείς δράσεις του Δήμου, υπόσχεται να ρίξει όλο το βάρος της δυναμικής του στα προβλήματα της καθημερινότητας “με λύσεις βιώσιμες που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Πολιτών του Χαϊδαρίου, σε μια πόλη με λειτουργικότητα και ασφάλεια”, όπως τονίζει.

Παράλληλα, η ανασυγκρότηση και η αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, αποτελούν βασική προτεραιότητα. Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άρης Πανόπουλος μίλησε για την ανάγκη λύσης των προβλημάτων της καθημερινότητας: «Τα προβλήματα διογκώνονται: πλημμελής καθαριότητα, κακό οδικό δίκτυο, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, κυκλοφοριακό, προβληματικός οδοφωτισμός, ασυντήρητα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, γενικότερα έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και οράματος για την πόλη μας, αλλά και ασθενής έως ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική και πρόνοια είναι τα κομμάτια που συνθέτουν τον χάρτη της καθημερινής μας διαβίωσης, που δυσκολεύει αντί να βελτιώνεται», αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πανόπουλος ασκεί κριτική στον σημερινό Δήμαρχο, Βαγγελη Ντηνιακό: «Ο Πολίτης αναζητά εναγωνίως τον δημοτικό του άρχοντα. Μάταια όμως. Η πόλη μας δεν μπορεί να αποτελεί λάφυρο των όποιων προσωπικών επιδιώξεων, ούτε ο Δήμαρχος της προϊόν και «καπρίτσιο» κάποιας κληρονομικής παράδοσης. Ο Δήμος και πρωτίστως ο Δήμαρχος οφείλει να βρίσκεται μπροστά στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης, λειτουργικής πόλης που θα απεμπλακεί από τις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον «ομφάλιο λώρο» με νοοτροπίες και πρόσωπα που αντιμετωπίζουν την πόλη ως προσωπική τους κατάκτηση, ως ένα ακόμα περιουσιακό τους στοιχείο.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Άρη Πανόπουλου

Ο τόπος μας είναι η ζωή μας!

Είμαι ο Άρης Πανόπουλος. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στο Χαϊδάρι, την πόλη που αγαπάμε, την πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Απευθύνομαι σε όλες και όλους εσάς, για να σας καταστήσω κοινωνούς της απόφασης μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η αυτοδιοικητική διαδρομή μου στην πόλη μας, από το 1998 έως το 2014, αποτέλεσε για εμένα σημαντική περίοδο εμπειριών σε θέσεις ευθύνης. Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και Αντιδήμαρχος σε όλους σχεδόν τους τομείς δράσης του Δήμου μας, συμμετείχα στην υλοποίηση σπουδαίου έργου για την πόλη μας. Βασικό μέλημα μου ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, στοιχείο που πρέπει να αποτελεί πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση κάθε δημοτικής διοίκησης.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, το καθήκον αυτό δεν αποτελεί φιλοσοφία και πρακτική των διοικούντων την πόλη μας. Τα προβλήματα διογκώνονται. Πλημμελής καθαριότητα, κακό οδικό δίκτυο, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, κυκλοφοριακό, προβληματικός οδοφωτισμός, ασυντήρητα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, γενικότερα έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και οράματος για την πόλη μας, αλλά και ασθενής έως ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική και πρόνοια είναι τα κομμάτια που συνθέτουν τον χάρτη της καθημερινής μας διαβίωσης, που δυσκολεύει αντί να βελτιώνεται.

Ο πολίτης αναζητά εναγωνίως τον δημοτικό του άρχοντα, μάταια όμως. Η πόλη μας δεν μπορεί να αποτελεί λάφυρο των όποιων προσωπικών επιδιώξεων, ούτε ο Δήμαρχος της προϊόν και «καπρίτσιο» κάποιας κληρονομικής παράδοσης. Ο Δήμος και πρωτίστως ο Δήμαρχος οφείλει να βρίσκεται μπροστά στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης, λειτουργικής πόλης που θα απεμπλακεί από τις κακές πρακτικές του παρελθόντος.

Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον «ομφάλιο λώρο» με νοοτροπίες και πρόσωπα που αντιμετωπίζουν την πόλη ως προσωπική τους κατάκτηση, ως ένα ακόμα περιουσιακό τους στοιχείο.

Τώρα είναι η ώρα για το Χαϊδάρι! Ενώνουμε δυνάμεις, ξεπερνάμε ταμπού και στεγανά περνώντας στην πράξη για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, λύσεις βιώσιμες, λύσεις ποιοτικές, λύσεις αξιόπιστες.

Σταματάμε τον κατήφορο και επαναφέρουμε το Χαϊδάρι στο πρωταγωνιστικό επίπεδο ανάπτυξης που του αξίζει στα Δυτικά. Να ξαναζωντανέψουμε τις γειτονιές και τις συνοικίες μας, να συνθέσουμε το κοινωνικό νήμα με αγάπη, φροντίδα και αλληλεγγύη, πρωτίστως σε όσες και όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Είναι ώρα για το Χαϊδάρι και τους ανθρώπους του! Αυτό πιστεύω και γι’ αυτό δεσμεύομαι!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button