ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ντου” της ΕΛΑΣ στη Λεωφόρου Σχιστού για τις κόντρες

Οι “κόντρες” αυτοκινήτων και μηχανών βρίσκονται στο στόχαστρο της Τροχαίας. Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, οργάνωσε τις βραδινές ώρες της 14ης Απριλίου μεγάλη επιχείρηση στη Λεωφόρο Σχιστού -όχι για πρώτη φορά. Εκεί σε τακτά “ραντεβού” συγκεντρώνονται εκατοντάδες νέοι από τα δυτικά προάστια -και όχι μόνο- για να παρακολουθήσουν αυτοσχέδιους αγώνες με “πειραγμένα” αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού.

Οι παραβάσεις ανήλθαν σε 164, από τις οποίες 23 σε βαθμό πλημμελήματος, που βεβαιώθηκαν από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε 462 ελέγχους. Σκοπός των ελέγχων, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, είναι η αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

– 29 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα

– 23 για στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης

– 26 για μη χρήση κράνους

– 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

– 12 διότι στερούντο ή είχαν δυσδιάκριτες πινακίδες κυκλοφορίας

– 9 για αδιαφανείς υαλοπίνακες (φιμέ)

– 5 για στέρηση ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ)

– 3 για ανασφάλιστο όχημα

– 1 για επικίνδυνη οδήγηση

– 46 λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 42 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 15 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 23 οχήματα.

Στους ελέγχους συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Τέλος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button