ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νηπιαγωγείο για φίλημα! Κέρδισε τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου

Ασίγαστο κέφι για δουλειά και βιωματικό μάθημα σε πλήθος γνωστικών αντικειμένων. Έτσι κυλάει η μέρα στο 5ο Νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να λειτουργούν σαν μελίσσι γνώσης και κοινωνικοποίησης. Η ωραία προσπάθεια αναγνωρίστηκε, καθώς τους απονεμήθηκε από το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με την κ. Ευγενία Αργυρούδη, καθοδηγήτρια και ενδυναμώτρια της προσπάθειας.

Για τη βράβευση, ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε:

“Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Χαϊδαρίου κα Ευγενία Αργυρούδη και σε όλες τις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας για το βραβείο που κατέκτησαν! Στο 5ο Νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου απονεμήθηκε από το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, ως επιβράβευση των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιούνται σε αυτό. Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Προϊσταμένης κας Αργυρούδη, επισκέφθηκα το σχολείο και έδωσα τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Όταν τα θεμέλια της περιβαλλοντικής ευαισθησίας μπαίνουν από τόσο μικρή ηλικία, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι στα σχολεία της πόλης μας διαμορφώνονται οι υπεύθυνοι πολίτες του αύριο.”

Η κ. Αργυρούδη μίλησε στην εφημερίδα μας , επισημαίνοντας ότι το μεγάλο “μυστικό” είναι πως 5ο Νηπιαγωγείο αποτελεί μια ζωντανή εκπαιδευτική κοινότητα και τόνισε την αμέριστη στήριξη των γονέων.

Νηπιαγωγείο για φίλημα! Κέρδισε τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου 11

Ρωτήσαμε τι σημαίνουν αυτά που κάνουν σε χρόνο προετοιμασίας. “Μέσα στο συγκεκριμένο 6ωρο που ορίζει το Υπουργείο, αυτά δεν γίνονται. Απαιτείται τουλάχιστον το διπλάσιο, αλλά εμπλουτίζουν πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία και αυτή είναι η αμοιβή μας, αλλιώς δεν πληρώνονται”, μας λέει.

Νηπιαγωγείο για φίλημα! Κέρδισε τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου 13
smart

Βάζει το θέμα της οικονομικής ανταπόκρισης του Υπουργείου Παιδείας, όχι βέβαια σαν αμοιβή των νηπιαγωγών, όπως θα δείτε: “Από την άλλη, όμως, πρέπει η αναγνώριση να μετατραπεί σε κάτι. Δεν έχω απαίτηση για αύξηση μισθού, αλλά έχω απαίτηση για ενίσχυση της δράσης του σχολείου μας. Να μας πουν πχ, “πάρε 2.000 ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση, αφού παράγουμε πολύ περισσότερα σε σχέση με τις απαιτήσεις της αξιολόγησης. Από το Υπουργείο ούτε ένα μπράβο δεν έχουμε.”

Νηπιαγωγείο για φίλημα! Κέρδισε τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου 15

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις δραστηριότητες του σχολείου, με τη μορφή video.

Μεταφέρουμε τις ελιές από τον ελαιώνα στο ελαιοτριβείο

Το ρομπότ bee-bot και η προσομοίωσή του-επεξεργασία στην τάξη

Η Κίκο και το χέρι: υλικό που χρησιμοποιήθηκε και επεξεργασία στην τάξη

Το μυστικό της Νίκης

Η περιπέτεια του Βίκτωρα και 7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας

Εδώ το σάιτ του 5ου Νηπιαγωγείου, για πληρέστερη ενημέρωση: http://users.sch.gr/eargyroudi/wordpress/

Νηπιαγωγείο για φίλημα! Κέρδισε τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου 17

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button