ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νίκος Νικολάου: “Σπάει” τη σιωπή του για εμπλοκή σε σεξουαλική παρενόχληση

Ο ηθοποιός και πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Χαϊδαρίου, Νίκος Νικολάου, εμφανίστηκε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό», δύο χρόνια μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εμπλοκή του σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο ηθοποιός που κατείχε τη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ και εκείνη την περίοδο εμφανίζονταν στη σειρά του MEGA «Έξαψη», έχει καταγγελθεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νεαρές γυναίκες που σχετίζονται με τον χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου.

Μιλώντας για τις καταγγελίες που είχε δεχτεί με το ξέσπαμα του κινήματος του MeToo, ο ηθοποιός τόνισε στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του ANT1: «Δεν το βίωσα τότε κάπως. Προσπάθησα να καταλάβω τι ήταν αυτό που λέμε ανώνυμη καταγγελία. Με τον νομικό τρόπο που έπρεπε, προσπάθησα να δω τι είναι. Τελικά δεν βρέθηκε καμία καταγγελία. Ήταν μία έωλη ψευδής καταγγελία, η οποία έκλεισε όλο αυτό το θέμα μέσα σε τρεις μήνες» δήλωσε αρχικά ο Νίκος Νικολάου.

«Δεν κλήθηκα καν να απολογηθώ. Εγώ έψαχνα να δω τι είναι αυτό το πράγμα και πληροφορήθηκα ότι είναι μία έωλη καταγγελία που έβαλε ο ίδιος ο Εισαγγελέας στο καλάθι των αχρήστων. Ξαφνικά προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Στην καριέρα μου δεν με επηρέασε. Οι καριέρες στήνονται με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολύ μεγάλο κόπο. Δεν κερδίζονται από περιστασιακά πράγματα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται και συνέχισα τα γυρίσματά μου κανονικά στην Έξαψη» ανέφερε.

Κατά το παρελθόν και αμέσως μετά τις καταγγελίες, ο ίδιος είχε τοποθετηθεί επίσημα με ανακοίνωσή του, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που με εμπλέκουν αόριστα σε υπόθεση “σεξουαλικής παρενόχλησης”. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου, ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε θα επιτρέψω να συμβεί τώρα. Ποτέ δεν έχω προσβάλλει, ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή.

Αγνοώ παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας, καθώς κανείς δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου.

Δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όποιος επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά μου, καλυπτόμενος πίσω από αόριστες δήθεν “πληροφορίες”, θα κληθεί άμεσα να αποδείξει τα λεγόμενά του ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση.

Είμαι στην διάθεση κάθε αρμοδίου για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις μου ζητηθούν, αν βεβαίως υφίστανται οι υποτιθέμενες “καταγγελίες”, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και του θεσμούς του Κράτους Δικαίου.

Αυτοί που επέλεξαν εμένα για να παίξουν παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα, καθώς και τα άθλια μέσα που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την ζωή και τη τιμή ανθρώπων για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από κλικ στα χυδαία τους δημοσιεύματα, έκαναν μεγάλο λάθος. Η καθαρότητα της διαδρομής μου και η εντιμότητά μου δε θα επιτρέψω να αμφισβητηθούν. Πέραν της όποιας καλλιτεχνικής αξίας των πεπραγμένων μου, το προσωπικό μου ήθος συνιστά την παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στο χώρο του θεάτρου και στην οικογένειά μου».

Πηγή: protothema.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button