ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νέος συγκοινωνιακός χάρτης Αττικής: “Στον κουβά” αυτό το έργο, υπουργέ μου;

Το σχέδιο παρεμβάσεων-έργων για την Αττική «για να προλάβουμε τον κυκλοφοριακό κορεσμό», παρουσίασε σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Μίλησε για πολλά, μόνο που παρέλειψε να αναφερθεί σε ένα καθοριστικής σημασίας έργο για τη Δυτική Αθήνα, το οποίο πριν από λίγους μήνες το υπουργείο του είχε εντάξει στα “εθνικής σημασίας έργα”.

Μιλάμε για τον Τριπλό Κόμβο Σκαραμαγκά, για τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο fb τον Δεκέμβριο του 2021: Ένα ακόμα σημαντικό οδικό έργο που ήταν βαλτωμένο για χρόνια και το έχει πραγματικά ανάγκη η Δυτική Αττική μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Η ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω και του Κόμβου Σκαραμαγκά αποτελεί την οριστική λύση στο κυκλοφοριακό ζήτημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς θα αποσυμφορηθεί η κίνηση τόσο στη Λεωφόρο Σχιστού και τη Λεωφόρο Αθηνών, όσο και στην Εθνική Οδό.

Ωστόσο στην προαναφερθείσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ούτε καν ανέφερε αυτό το έργο. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για “την υλοποίηση ενός συγκροτημένου σχεδίου ανάταξης και ανάπτυξης του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής”, που περιλαμβάνει τα έργα του Μετρό, τις επεκτάσεις του Προαστιακού, αλλά και οδικά έργα όπως η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού. “Στον κουβά” κόμβος Σκαραμαγκά…

Για το 24χρονο (!) "σήριαλ" του Κόμβου Σκαραμαγκά, καθώς και αναλυτική παρουσίαση της μελέτης του έργου, εδώ: Υπερ-κόμβος Σκαραμαγκά: Από το 1997 έως το 2020… κατάφεραν δυο τρύπες στο βουνό! 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button