ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νεκρά αδελφάκια στη Πάτρα: Κεταμίνη βρέθηκε στη Τζωρτζίνα – Αποκλείονται γονιδιακά προβλήματα

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα αναμένονται μετά τα στοιχεία που έρχονται στο φως. Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει εντοπιστεί μία ουσία που δεν χορηγήθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Όπως αποκάλυψε στο Live News του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι η κεταμίνη. Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους. “Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά”, ανέφερε χαρακτηστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ουσία κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τη πλευρά των γιατρών. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους, λέγοντας “ποτέ”.

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη.

Τη Τρίτη, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Το επίσημο πόρισμα της εξέτασης αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το MEGA, αρχικά εξετάστηκε αν υπάρχουν γονίδια που μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα. Συνολικά εξετάστηκαν σχεδόν 1.000 γονίδια και το πόρισμα του Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στα παιδιά, κάτι που αναμένεται να είναι καθοριστικό για την υπόθεση των θανάτων των τριών νεκρών παιδιών.

Η τοξικολογική εξέταση

Το εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον τοξικολόγο, Νίκο Ράϊκο έχει επιστρέψει εδώ και ημέρες τα αποτελέσματα του ποσοτικού ελέγχου της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιανη ο οποίος καλείται να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση και να παραδώσει πλέον την έκθεση του, με σαφή αιτία θανάτου, στο Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού η ουσία-αίνιγμα (αναισθητική-κατασταλτική) η οποία έχει ανευρεθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα με αποτέλεσμα να ζητηθεί ο επανέλεγχος από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, είναι φαρμακευτική και δεν μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί εύκολα από φαρμακείο αλλά από άλλα εξειδικευμένα καταστήματα.

Δεν έχει καμία σχέση με το σχήμα το οποίο χορηγούνταν στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε η Τζωρτζίνα εξαιτίας της τετραπληγίας την οποία αντιμετώπιζε εξαιτίας της πρώτης ανακοπής που υπέστη αιφνιδίως στις 11 Απριλίου 2021 και οφείλεται -όπως όλα δείχνουν- σε ασφυξία.

Οι ερευνητές της υπόθεσης πλέον καλούνται να βρουν ποιος και γιατί προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη ουσία, εάν χορηγήθηκε από γιατρό η νοσηλευτικό προσωπικό η κάποιον τρίτο. Την ίδια στιγμή ο ιατροδικαστής, κ. Σωτήρης Μπουζιάνης καλείται πλέον να εξηγήσει εάν η χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας ακόμη και σε υπέρμετρη δόση μπορεί να επιφέρει θάνατο ή επέδρασε μαζί με το φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η Τζωρτζίνα και προκάλεσε το δυστυχές συμβάν στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button