Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από πολυήμερη παρακολούθηση.  Η συμμορία δρούσε στο κέντρο της Αθήνας και στα δυτικά προάστια, ενώ είχε πελατεία και στο Χαϊδάρι.

Η εγκληματική της δράση σταμάτησε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαΐου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, στις περιοχές του Περιστερίου, του  Ιλίου, της Πετρούπολης, των Μεγάρων και της Κυψέλης. Συνελήφθησαν εννέα  άτομα, επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί. 

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι δράστες είχαν στο πελατολόγιό τους και επτά χρήστες από το Χαϊδάρι, ενώ στο φάκελο της δικογραφίας που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά περίπου εξήντα άτομα, μεταξύ των οποίων δεκάδες χρήστες των παραπάνω ουσιών. 

Με διακριτούς ρόλους και οργανωμένο σχέδιο

Προηγήθηκε διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων, εξακριβώσεων ατόμων και χώρων καθώς και δημιουργίας «προφίλ» των εμπλεκομένων, εντοπίστηκαν οι παραπάνω, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών. Πιστοποιήθηκε η δράση τους καθώς και οι ρόλοι τους στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε πως αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο αλλοδαποί οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, την μεταφορά, την αποθήκευση και την προμήθεια με αυτές των διακινητών. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης.

Χαρακτηριστικά της δράσης τους ήταν:

-χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που είχαν εκδοθεί με στοιχεία μη υπαρκτών προσώπων

-χρήση κωδικών λέξεων για τις ναρκωτικές ουσίες, τις ποσότητες και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν

-χρήση διαφορετικών ονομάτων από τα πραγματικά τους

-λήψη μέτρων προφύλαξης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους “πελάτες” και δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον -246- πράξεις διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες και τρεις έρευνες σε οχήματα, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,321 κιλά, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 154,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 54.605 ευρώ, περίστροφο, γεμιστήρας τυφεκίου, σιδερογροθιά, δύο  σουγιάδες, έξι ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα, τρία αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.