ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου: Δήλωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, τη διαφάνεια.

Δήλωση Βουλευτού Δυτικού Τομέα Αθήνας, Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Δέκα και πλέον ημέρες από τις καταγγελίες του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη για προσπάθεια παρακολούθησής του και ενώ συστηματικά η κυβέρνηση προσπάθησε να τις υποβαθμίσει και να δημιουργήσει την εικόνα ότι δεν ήταν σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς του τόπου, οι σημερινές παραιτήσεις, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ αποδεικνύουν ότι οι καταγγελίες μας ήταν πραγματικές και πολύ σοβαρές.

Οι παραιτήσεις αυτές ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού, στον οποίο άλλωστε λογοδοτούσαν άμεσα τα παραπάνω πρόσωπα, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις. Πολύ περισσότερο που από τις ίδιες τις παραιτήσεις γεννιούνται νέα μεγάλα ερωτηματικά. 

Από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρός μας έδωσε το μήνυμα της ψύχραιμης τακτικής, της αποφυγής εύκολων χαρακτηρισμών, της θεσμικότητας και ταυτόχρονα της απαίτησης να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση αυτή μέχρι το τέλος. Αυτή ακριβώς η σοβαρή στάση έφερε τα σημερινά αποτελέσματα και τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση σε θέση απολογητή απαράδεκτων καταστάσεων. Μ΄ αυτή και θα συνεχίσουμε, απαιτώντας να συνεχίσει η Δικαιοσύνη την έρευνά της και να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Απαιτώντας να πέσει φως παντού.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει τίποτα στο σκοτάδι. Θα κάνουμε τεράστια προσπάθεια να φτάσουμε στο τέλος αυτού του δρόμου. Και όλα να έρθουν στο φως για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι προσπάθησαν να στήσουν όλη αυτή την κατάσταση, για να καταλογιστούν ευθύνες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button