ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Να αποκατασταθεί η λειτουργία του Μετρό στην Αγία Μαρίνα”

Επιστολή της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Νάντιας Γιαννακοπούλου, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα “Μείωση δρομολογίων ‘’METΡΟ’’ που διέρχονται από το σταθμό «Αγία Μαρίνα».

Κύριε Υπουργέ,

Ένα μεγάλο πρόβλημα, που αφορά τη συγκοινωνιακή διασύνδεση, έρχεται να προστεθεί στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας. Συγκεκριμένα, αφορά τους κατοίκους του Χαϊδαρίου και την εξυπηρέτησή τους από τα δρομολόγια του Μετρό στη στάση της «Αγίας Μαρίνας».

Λίγες μέρες μετά την παράδοση των 3 νέων σταθμών στη Γραμμή 3, πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο και από αναρτήσεις στο site της ΣΤΑΣΥ, ότι επέρχεται μείωση των υφιστάμενων δρομολογίων έως τις 24 Ιουλίου, αλλά και από τις 31 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες αιχμής από τις 6πμ έως τις 5:30μμ. Στο διάστημα αυτό, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 10 λεπτά, σε αντίθεση με το σταθμό του «Αιγάλεω» που θα διατηρηθεί η συχνότητα κάθε 5 λεπτά.

Σε συνέχεια αυτού, παρατηρείται ότι η μείωση αυτή κατά 50% στις εργάσιμες ώρες, αλλά και η μετάθεση του πρώτου δρομολογίου προς Αεροδρόμιο από το σταθμό της «Αγία Μαρίνα» κατά 6 λεπτά, δημιουργεί σημαντικά προσκόμματα στους κατοίκους που χρησιμοποιούν την εν λόγω διαδρομή.

Σαφώς και αντιλαμβανόμαστε το γεγονός ότι εν μέσω περιόδου καλοκαιριού, που είναι μειωμένο το προσωπικό λόγω αδειών, αλλά και το επιβατικό κοινό, λογικό είναι να επέρχεται και μείωση των δρομολογίων. Όμως, η ‘’ΣΤΑΣΥ Α.Ε’’ δεν έχει προβεί σε καμιά επίσημη ενημέρωση για το τί θα συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι για το οποίο έχει αποστείλει επιστολή και ζητά ενημέρωση και ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Οι δυσλειτουργίες από την ενέργεια αυτή έχουν εμφανιστεί ήδη και τα παράπονα είναι αρκετά λόγω των καθυστερήσεων και του μεγάλου συνωστισμού που παρατηρείται. Δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μη λάβουμε όλοι σοβαρά υπόψιν και την επικινδυνότητα της μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού στις υπάρχουσες συνθήκες, ειδικά αυτή την περίοδο που εμφανίζεται έντονα το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων.

Με βάση τα γεγονότα που σας αναφέραμε, κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε, να λάβετε υπόψιν σας, τα όσα σας επισημάναμε κι όσα αναλυτικώς εκτίθενται στην επισυναπτόμενη επιστολή του Δήμου Χαϊδαρίου.

Τέλος, παρακαλώ: α) όπως προβείτε, άμεσα, σε ενημέρωση για το αν η μειωμένη αυτή συχνότητα των δρομολογίων του ‘’ΜΕΤΡΟ’’ θα διατηρηθεί και μετά το πέρας του, άνω, χρονικού διαστήματος και β) όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειές σας, για την αποκατάσταση της εύρυθμης και συχνής λειτουργίας του ‘’ΜΕΤΡΟ’’ που διέρχεται από τον και προς τον, προαναφερόμενο σταθμό ‘’ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ’’, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

                                                    Η  Βουλευτής Β2 Περιφέρειας Αθηνών

                                                    Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button