ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μύδροι και από τους Πολίτες σε Δράση για τα συμβαίνοντα στο Δημαρχείο

Οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου ζητούν την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης της διοίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου που αφορά μετακινήσεις υπαλλήλων, καθώς και παύση σχετικών ενεργειών μέχρι την έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Συντασσόμενoι με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ασκoύν οξεία κριτική στη δημοτική αρχή για ανάθεση καθηκόντων χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προγενέστερη ενημέρωση των προσώπων τα οποία αφορούν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο να αρνηθούν τις τοποθετήσεις τους! Και αυτά ενώ εκκρεμεί η έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Σε επιστολή τους οι Πολίτες σε Δράση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναρωτιούνται αν πρόκειται για “προσπάθεια επιβολής μιας ατμόσφαιρας φόβου, ανασφάλειας και υποταγής στους εργαζομένους, όπου κανείς δε θα διανοείται να αντιδρά σε μία αυταρχική διοίκηση του Δήμου”, και αναφέρεται σε “γενικότερο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κλίμα της διοίκησης του Δήμου”

Η επιστολή των Πολιτών σε Δράση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, με θέμα “Λήψη απόφασης για τις πρόσφατες μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου Χαϊδαρίου”!

Στις 14/1/2021 με απόφαση δημάρχου έγινε μετακίνηση επτά υπαλλήλων και αλλαγή καθηκόντων σε πέντε, συμπεριλαμβανομένων και δύο Διευθυντών Τμημάτων. Οι μετακινήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια άλλων, που έχουν πραγματοποιηθεί στο προηγούμενο διάστημα και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο σύνολο των υπαλλήλων, καθώς και στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου.

Οι εν λόγω αλλαγές δε συνοδεύονται από καμία συγκεκριμένη αιτιολόγηση και η ανάθεση καθηκόντων έγινε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προγενέστερη ενημέρωση των προσώπων τα οποία αφορούν. Απόδειξη είναι ότι δύο τουλάχιστον από τους υπαλλήλους δεν αναλαμβάνουν στις θέσεις ευθύνης που τοποθετήθηκαν και ο δήμαρχος υποχρεώθηκε σε έκδοση νέας απόφασης, με την οποία προχωρεί σε επανατοποθετήσεις τμηματαρχών και διευθυντών για τις θέσεις αυτές.

Οι μετακινήσεις γίνονται σε μιά περίοδο, όπου ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου όχι απλώς δεν έχει εγκριθεί, αλλά έχει επιστραφεί στο Δήμο από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Αττικής, προς επανασύνταξη και με παρατηρήσεις!

Προς τι λοιπόν όλη αυτή η σπουδή και η βιασύνη;

Μήπως έχει να κάνει με προσπάθεια επιβολής μιάς ατμόσφαιρας φόβου, ανασφάλειας και υποταγής στους εργαζομένους, όπου κανείς δε θα διανοείται να αντιδρά σε μία αυταρχική διοίκηση του Δήμου, ακόμη και στις ανοιχτά αντεργατικές της επιλογές;

Συναντηθήκαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων και διαπιστώσαμε την κατάσταση αναβρασμού που επικρατεί στο Δήμο, όχι μόνο από τις εν λόγω μετακινήσεις, αλλά και από το γενικότερο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κλίμα της διοίκησης του Δήμου.

Ας σημειωθεί πως για το ίδιο θέμα πλήρως επικριτική και καταγγελτική ανακοίνωση εξέδοσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Δημοτικών Υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε:

Την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης περί της μετακίνησης εργαζομένων και των αλλαγών στις θέσεις ευθύνης Τμημάτων και Διευθύνσεων στο Δήμο.

Τον περιορισμό των μετακινήσεων και των αλλαγών στις θέσεις ευθύνης των Υπηρεσιών του Δήμου στις απολύτως αναγκαίες, μέχρι την έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Όσες τέτοιες μετακινήσεις γίνονται, πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένες.

Το εν λόγω θέμα να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο προς λήψη σχετικής απόφασης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button