ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπαίνει λουκέτο στη Δομή Σκαραμαγκά – Ποιο “αγκάθι” παραμένει

Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετριούνται πια οι μέρες για το κλείσιμο του Κέντρου φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά, αλλά το “μετά” για τον καταυλισμό, που κάποτε μετρούσε 3.000 κατοίκους, δεν παύει να προβληματίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το Πολεμικό Ναυτικό, τελευταία μέρα λειτουργίας της θα είναι η ερχόμενη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη  θα γίνει η πλήρης αποχώρηση όλων των εναπομεινάντων προσφύγων που θα μεταφερθούν σε άλλες δομές. Η προβλήτα 4 πρόκειται να παραδοθεί στον όμιλο του εφοπλιστή Προκοπίου, που πλειοδότησε στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου θα προσφύγει στο ΣτΕ διεκδικώντας της έκταση αυτή.

Θα αφήσουν “προίκα”;

Το μεγάλο “αγκάθι” όμως για τις τοπικές αστυνομικές αρχές είναι ότι δεν διαφαίνεται ταχεία απομάκρυνση του εξοπλισμού του καμπ. Σε προ λίγων μηνών άρθρo μας είχαμε αναφερει, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, ότι οι οικίσκοι – κοντέινερ κτλ. θα μεταφέρονταν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κινητικότητα σε αυτό τον τομέα. Προφανώς τα έξοδα αποξήλωσης και μεταφοράς δεν είναι ευκαταφρόνητα.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας που μίλησε στο “Χαϊδάρι Σήμερα”: “Όταν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, συνάδελφοί μου φύλαγαν τις έρημες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού επί δύο χρόνια”.

Αν, κατ΄αναλογία, συμβεί πράγματι το ίδιο στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, για να φυλάσσεται ο εξοπλισμός και για να μην καταφεύγουν στα σπιτάκια άστεγοι ή πρόσφυγες (στο παρελθόν παρατηρήθηκε το φαινόμενο να απομακρύνονται κάποιοι φιλοξενούμενοι και να επιστρέφουν πάλι γιατί θεωρούν προνομιούχο το σημείο αυτό), τότε η “αιμορραγία” του αποψιλωμένου από προσωπικό ΑΤ Χαϊδαρίου θα συνεχιστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και 5 χρόνια 4 άνδρες του ετελούν εκεί καθημερινή υπηρεσία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button