ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μουσικοκινητική αγωγή με το σύστημα ORFF στο Ωδείο Χαϊδαρίου Θεοδώρας Κούνη

«Η μουσική αρχίζει στο μύχιο εσωτερικό των ανθρώπων, όπως πρέπει να συμβαίνει με
κάθε είδους εκπαίδευση. Όχι με το μουσικό όργανο, όχι με το πρώτο δάχτυλο, ούτε με την
πρώτη θέση, ούτε με αυτή ή εκείνη τη χορδή. Σημείο εκκίνησης είναι η ίδια η προσωπική
ηρεμία, το να ακροάται κάποιος τον εαυτό του, το να βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη
μουσική, το να αφουγκράζεται τον χτύπο της ίδιας του της καρδιάς, καθώς αναπνέει
» Carl Orff, 1932

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έθεσε τα θεμέλια του Orff-Schulwerk (έργο για σχολεία), μιας βιωματικής προσέγγισης η οποία αξιοποιεί τις τέχνες της μουσικής, του χορού και του λόγου για την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, ξεκινώντας από την πρώιμη ακόμα νηπιακή ηλικιά. Κάθε άνθρωπος μπορεί να να παίξει μουσική, να τραγουδήσει, να χορέψει, να εκφραστεί και να δημιουργήσει. Αυτή είναι μια από τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η μουσικοκινητική αγωγή Orff η οποία ξεκίνησε να αναπτύσσεται από τον ίδιο τον Carl Orff έναν αιώνα πριν.

To Σύστημα ORFF είναι μια μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος που στόχο έχει να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και βασίζεται στο συνδυασμό της μουσικής, της κίνησης και του λόγου. Το πρόγραμμα της Μουσικοκινητικής Αγωγής αξιοποιεί την έμφυτη ανάγκη του παιδιού να εκφραστεί με παιχνίδι και κίνηση και χρησιμοποιεί μουσική, ήχους, εκπαιδευτικά κρουστά, δραματοποίηση παραμυθιών και φωνητική έκφραση ως πηγές αυτών των παιχνιδιών.

Mε την καθοδήγηση της Μουσικοπαιδαγωγού το Orff είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του μουσικού ταλέντου των μικρών παιδιών που μπορεί να λειτουργήσει, πέρα από την ουσιαστική παιδαγωγική βάση, και ως φυτώριο παιδιών με σημαντική μουσική εξέλιξη.

Το Ωδείο Χαϊδαρίου περιμένει με χαρά και φέτος τα παιδάκια ηλικίας 2,5 έως 6 ετών στο μάθημα Mουσικοκινητικής Αγωγής Orff, στις άνετες και σύγχρονες εγκαταστάσεις του ωδείου υπό την καθοδήγηση της Μουσικοπαιδαγωγού, Πιανίστριας και Θεωρητικού κας Μαρίας Γούδα.

Τα μαθήματα Orff ξεκινούν 1η Οκτώβρίου 2021, κάθε Παρασκευή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνα 210 5816853 | 210 5322114

Μουσικοκινητική αγωγή με το σύστημα ORFF στο Ωδείο Χαϊδαρίου Θεοδώρας Κούνη 1

Το Ωδείο Χαϊδαρίου της Θεοδώρας Κούνη λειτουργεί στο Χαϊδάρι απο το 1977, χάρις στο καταξιωμένο εκπαιδευτικό του προσωπικό, έχει ανταποκριθεί πλήρως προσφέροντας στο τόπο μας και σε αλλες περιοχές, αντάξιους συνεχιστές της μουσικής, τους πτυχιούχους μαθητές τους!

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ωδείου Θεοδώρα Κούνη

Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου, Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχ. Αθ., Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Διπλωματούχος Πιάνου, Ανώτατων θεωρητικών και Σύνθεσης

Ωδείο Χαϊδαρίου της Θεοδώρας Κούνη Σάμου 29, Κέντρο Χαϊδαρίου | 210 5816853 | fb

Μουσικοκινητική αγωγή με το σύστημα ORFF στο Ωδείο Χαϊδαρίου Θεοδώρας Κούνη 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button