ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης αντάλλαξαν ύμνους σήμερα στο Χαϊδάρι

Η σημερινή εκδήλωση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο Δημαρχείου Χαϊδαρίου, έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουν κομπλιμέντα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας, με φόντο τα δημοσιεύματα για παρακολούθηση Χατζηδάκη. Ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν προγραμματισμένος ομιλητής στη συγκέντρωση, ενώ η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε οικονομία στους επαίνους για τον υπουργό Εργασίας, ενώ από τη μεριά του ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για την “καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης”.

Ο κ. Μητσοτάκης αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις υποκλοπές διαμήνυσε ότι δεν θα ανταγωνιστεί το ΣΥΡΙΖΑ στη λάσπη και την τοξικότητα, επιχειρώντας να αφήσει πίσω του αυτή τη συζήτηση. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση “δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους αντιπάλους μας στη λάσπη και στην τοξικότητα” προσθέτοντας: “Αυτός που επενδύει σε τέτοιες πρακτικές είναι κατά κανόνα αυτός ο οποίος δεν έχει να σας πει τίποτα για τα δικά σας προβλήματα, ο οποίος δεν έχει λύσεις οι οποίες να αντέχουν στη βάσανο της σύγκρισης. Και ίσως κουβαλώντας και κάποια πολιτική «τεχνογνωσία» η οποία να έρχεται από το βαθύ παρελθόν να επιλέγει να κάνει τη ζωή της χώρας «ροντέο».” Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: “Δε θα τους ακολουθήσουμε. Θα απαντάμε πάντα με ευθύτητα και με αυτοπεποίθηση. Αλλά μην περιμένετε από μας ότι δεν θα μιλήσουμε για το έργο μας και ότι δεν θα μιλήσουμε κυρίως για το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία. Δεν σε ψηφίζει κανείς μόνο γι’ αυτά τα οποία έκανες, σε ψηφίζει γι’ αυτά τα οποία θέλεις να κάνεις.” 

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης αντάλλαξαν ύμνους σήμερα στο Χαϊδάρι 3

Δήλωσε μάλιστα ότι το έργο της κυβέρνησης είναι ακόμη ημιτελές και έκανε λόγο για ένα σχέδιο οκταετίας, ενώ προειδοποίησε τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο: “Άκουγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι θα αυξήσουν πάλι τους φόρους, θα καταργήσουν τη μισή Αστυνομία, θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα. Τίποτα από αυτό που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.” 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας για τη ΝΔ θα είναι η ανάπτυξη να έχει ένα πραγματικό αποτύπωμα και στα εισοδήματα των εργαζομένων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα.

“Όμως τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν. Με αυτήν την κυβέρνηση και με απόφαση του Κωστή του Χατζηδάκη αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 50 ευρώ και θα αυξηθεί και πάλι την 1η Μαΐου του 2023” , πρόσθεσε. Ο “Κωστής”, όπως τον αποκάλεσε μερικές φορές, συνεισέφερε και σε άλλες κυβερνητικές ενέργειες. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μάλιστα, σημείωσε «εξάλλου, κι ο Κωστής έχει περάσει πολλά χρόνια στην Ευρώπη, μας αντιμετώπιζαν πάντα ως ουραγό στην Ευρώπη, ως το προβληματικό παιδί της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για τη χώρα όταν σήμερα πηγαίνουμε στην Ευρώπη και είμαστε πρωτοπόροι σε πολλές από τις λύσεις τις οποίες εισηγούμαστε. Είναι μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, που πατάει καλά στα πόδια της και βλέπει το μέλλον μπροστά της με αισιοδοξία».

Το δεύτερο στέλεχος στο οποίο έκανε ονομαστική αναφορά ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θα πολιτευτεί με τη ΝΔ στη Δυτική Αθήνα. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι κοντά σε αυτή την πορεία πλαισιωθήκαμε από ένα κυβερνητικό σχήμα, από ανθρώπους οι οποίοι δεν άνηκαν πάντα στην παράταξή μας. Συστρατεύτηκαν όμως μαζί μας. Είναι επιτυχία. Έτσι δεν είναι αγαπητέ μου Μιχάλη;”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Έχουμε καταφέρει και έχουμε φέρει στη ΝΔ, στη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, ανθρώπους οι οποίοι δεν προέρχονται από τον παραδοσιακό μας χώρο. Κι έτσι μπορούμε και μεγαλώνουμε τη Νέα Δημοκρατία και τελικά την κάνουμε πιο ισχυρή. Γι’ αυτό και έχει σημασία για τις επόμενες εκλογές, η αυτοδύναμη ΝΔ, την οποία θέλουμε και για την οποία θα αγωνιστούμε, δεν θα είναι μια ΝΔ η οποία θα είναι κατ’ ανάγκη μονοχρωματική. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια κυβέρνηση αξιοκρατική.” 

Χατζηδάκης: Η σημερινή κυβέρνηση είναι η πιο επιτυχημένη στη Μεταπολίτευση 

«Έχω συμμετάσχει σε τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, όλες έκαναν τις δικές τους προσπάθειες, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ίσως -ή σίγουρα-, η πιο επιτυχημένη κυβέρνηση της Ελλάδας στη Μεταπολίτευση. Και αυτό το οφείλουμε και στον δικό σας αγώνα και στη δική σας στήριξη, αλλά το οφείλουμε και στις επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού. Κι αυτό νομίζω φαίνεται πιο ξεκάθαρα αν επιχειρήσει κανείς να κάνει έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου», ανέφερε από την πλευρά του, στη συνέλευση, ο Υπουργός Εργασίας, θέλοντας και εκείνος από την πλευρά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το δημοσίευμα της Documento. 

Ο κ. Χατζηδάκης εξάλλου χθες δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως ήταν δυνατόν να τον παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας τη μακρά πολιτική φιλία που τους συνδέει. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δημήτρης Μαυροειδάκος και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου.

Στη συνέλευση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρια Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος,  ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο  Γενικός Γραμματέας της ΔΕΕΠ Αλέξανδρος Φυντανίδης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button