ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μιχάλης Σελέκος: «Σιγή ιχθύος για τις αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς – Αμέτρητες οι ζημιές»

Όσο περνούν οι μέρες, γίνεται όλο και καλύτερα αντιληπτό πόσο σοβαρό πρόβλημα προκάλεσε στο Χαϊδάρι η σεισμική δόνηση της 19ης Ιουλίου. Στις υπηρεσίες του Δήμου έχουν δηλωθεί,  μέχρι στιγμής, περίπου 1.350 ακίνητα με μικρές και μεγαλύτερες ζημιές! Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος. Αντίστοιχα έντονη και η αντίδραση των πολιτών στις ηλεκτρονικές σελίδες μας για την αφωνία του κράτους για αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς. Γι’ αυτό το «Χαϊδάρι Σήμερα» ζήτησε από τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, να τοποθετηθεί στο ζήτημα που ταλανίζει χιλιάδες συνδημότες μας. 

«Σιγή ιχθύος για τις αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς»

Ο δήμαρχος μάς δήλωσε αποκλειστικά: «Ενώ πολλά σπίτια και καταστήματα στο Χαϊδάρι επλήγησαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου, μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός. Δεν αναφέρονται πουθενά ούτε από κυβερνητικά στελέχη, αλλά ούτε και από τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή. Οι ζημιές είναι αμέτρητες και για να αποκατασταθούν χρειάζονται παρά πολλά χρήματα. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της πόλης μας, με την οικονομική κρίση που βιώνουμε, πολλές φορές δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Μιχάλης Σελέκος: «Σιγή ιχθύος για τις αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς - Αμέτρητες οι ζημιές» 3

«Αν χρειαστεί, ο Δήμος θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις»

Το αίτημα το δικό μας είναι να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών. Ζητάμε αρχικά να δοθεί ένα επίδομα σε όλους τους πληγέντες και αμέσως μετά να καταβληθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς. Η δημοτική μας αρχή, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εκδώσει κάποια εγκύκλιο που να καθορίζει αυτά τα θέματα, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Εμείς θα απαιτήσουμε να αποζημιωθεί το σύνολο των πληγέντων. Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, γρήγορα και χωρίς καμία καθυστέρηση».

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button