ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μια λαμπρή 28η Οκτωβρίου στο Χαϊδάρι – Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις

Είναι μια μέρα που τη ζει πάντοτε έντονα η πόλη. Σήμερα ειδικά η χαρά της γιορτής ήταν μεγαλύτερη, γιατί χρειάστηκε να περάσουν δυο ολόκληρα χρόνια για να μαζευτούμε και πάλι στην Καραϊσκάκη και την Πλατεία Ηρώων, να τιμήσουμε την εθνική επέτειο και να χειροκροτήσουμε τα νιάτα μας.

Ίσως ο κόσμος να ήταν λίγο λιγότερος από το συνηθισμένο, προφανώς λόγω κορωνοϊού, αλλά η καλή διάθεση ήταν ευδιάκριτη, με τη βοήθεια βέβαια και της πολύ ωραίας ημέρας. Φυσικά όλα τα μαγαζιά γέμισαν ασφυκτικά!

Η επέτειος του ΟΧΙ, λοιπόν, γιορτάστηκε στο Χαϊδάρι με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Στις 9:30 τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας. Στη συνέχεια οι επίσημοι κατέβηκαν στην Πλατεία Ηρώων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ανακαινισμένο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και της Περιφέρειας Αττικής, δημοτικές παρατάξεις, εθνικοτοπικούς συλλόγους, προσκόπους, σχολεία και από άλλους φορείς της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δήμαρχος, που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ιστορική ανάδειξη του ΜΠΛΟΚ 15 και στη δρομολόγηση δημιουργίας Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο χώρο του Στρατοπέδου, κάτι που προχωράει άμεσα.

Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ξεκίνησε η παρέλαση. Τα τμήματα απέσπασαν χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Μετά την παρέλαση το χορευτικό τμήμα της Στέγης Πολιτισμού της Γρηγορούσας παρουσίασε στην πλατεία παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button