ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μια καλή “πράσινη ιδέα” για τη δημοτική αρχή Χαϊδαρίου


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η δημοτική σύμβουλος κ. Αγγελική Γκανά Ρηγάκη (Δημοτική Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου) προτείνει την αξιοποίηση του πάρκου της οδού Μάνης, αναφερόμενη σε σχετικό μας πρόσφατο δημοσίευμα. Άλλωστε η πρώτη “είσοδος” των κατοίκων στο πάρκο έγινε με διοργάνωση δενδροφύτευσης την 5η Ιουνίου 2012.

Γράφει η κ. Αγγελική Γκανά Ρηγάκη:

Έχει συμπληρωθεί ήδη ένας χρόνος από την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής και σε αυτό το διάστημα δεν αμφισβητώ τις προθέσεις της για αναβάθμιση του Χαϊδαρίου και την επιδίωξή της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, για να γίνει το Χαϊδάρι Δήμος πρότυπο και πόλος έλξης επισκεπτών και από άλλες περιοχές. Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου μπορεί να επέλθει μέσα από διαφορετικούς τομείς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς και άλλους, με έργα μεγάλα ή μικρά ανάλογης δαπάνης.

Μία πολύ καλή, θα έλεγα, ιδέα για την αναβάθμιση του Δήμου μας σε επίπεδο περιβάλλοντος θα ήταν για τη δημοτική αρχή η αξιοποίηση του πάρκου των 11 στρεμμάτων στο άνω Δάσος Χαϊδαρίου, το πρώην νταμάρι επί της οδού Μάνης, καθώς περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά της “η αύξηση του πρασίνου με δενδροφυτεύσεις μέσα στον ιστό της πόλης και η αναμόρφωση και αξιοποίηση των χώρων πρασίνου στα υπάρχοντα τοπικά δημοτικά άλση”. Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Χαϊδάρι Σήμερα” δίνει τεκμηριωμένες πληροφορίες ότι το πάρκο των 10.908 τ. μ. στο Άνω Δάσος είναι το μεγαλύτερο οικόπεδο μέσα στην πόλη και ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου από το 1988, αλλά καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε με την αξιοποίησή του, ενώ η σημερινή του μορφή είναι έργο των κατοίκων της περιοχής.

Θα ήταν λοιπόν ευκαιρία για τη δημοτική αρχή και για τον ίδιο τον Δήμαρχο να συνδέσει το όνομά του με την αξιοποίηση αυτού του πάρκου αυξάνοντας το πράσινο και αναμορφώνοντας με κατάλληλες παρεμβάσεις και όχι πολυδάπανες τον χώρο, ώστε να καταστεί τόπος αναψυχής επισκέψιμος για τους Χαϊδαριώτες και όχι μόνο.

Θα ήταν μία ευκαιρία για τη δημοτική αρχή να συμβάλει έμπρακτα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης μας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, γιατί πραγματικά τους αξίζει!!! Το ευχόμαστε!!!

Το άρθρο:

Και όμως, το πάρκο των 11 στρεμμάτων ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button