ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μια Εφορία αυστηρή… αλλά με τους συνταξιούχους: Πρόστιμο σε 74χρονη για “ψύλλου πήδημα”!

Πολίτης διαμαρτύρεται διότι η ΑΑΔΕ εξαντλεί για άλλη μια φορά την αυστηρότητα της στους συνταξιούχους, αντί να ασχολείται με το κυνήγι της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και των ανείσπρακτων. Πιο συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 100 € στη μητέρα του, διότι δεν υπέβαλε εντός προθεσμίας δήλωση για ηλεκτρονικό μισθωτήριο για ακίνητό της στο Χαϊδάρι, το 2017, ενώ το ενοίκιο δηλώνεται κανονικά εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Γράφει ο συμπολίτης:

Πόση αναλγησία και υποκρισία μπορεί να υπάρχει στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων);

Αντί να ασχολούνται με την μείωση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, αλλά και πως θα εισπράξει το κράτος τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε διάφοροι “γνωστοί-άγνωστοι” μεγαλόσχημοι έχουν εξαπολύσει σαφάρι για να πατάξουν την παραβατικότητα των μισθωτών και συνταξιούχων. Έτσι η ΔΟΥ Αιγάλεω έστειλε έγγραφο επιβολής προστίμου 100€ με ημερομηνία 01/08/22 σε 74χρονη, η οποία το 2017 έκανε με καθυστέρηση την ηλεκτρονική δήλωση μισθωτηρίου συμβολαίου!

Σημειώνουμε πως η εν λόγω γυναίκα έχει κάνει τουλάχιστον άλλες 10 (δέκα) φορές ηλεκτρονικά μισθωτήρια και φυσικά κάθε χρόνο δηλώνει το εισόδημα μας στη φορολογική δήλωση της, που φυσικά φορολογείται στο έπακρο. Το οποίο ενοίκιο μαζί με την πενιχρή σύνταξη του συζύγου της είναι τα μοναδικά τους εισοδήματα εδώ και είκοσι έτη.

Η ξεφτίλα της πολιτικής ηγεσίας της ΑΑΔΕ και της διοίκησης της ΔΟΥ δεν έχουν όρια! Ντροπή και μόνο ντροπή!

(Τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button