ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μείζον περιστατικό ρύπανσης οδοστρώματος – Πίστα πατινάζ η Γ. Παπανδρέου

Οι οδηγοί που κατέβαιναν το μεσημέρι τη Γ. Παπανδρέου βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς αντιλαμβάνονταν ότι οι τροχοί της δεξιάς πλευράς του οχήματός τους δεν είχαν πρόσφυση στο οδόστρωμα. Η κατάσταση ήταν φυσικά πολύ πιο επικίνδυνη για τα δίκυκλα.

Όλα έγιναν όταν ξεκίνησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ από την αφετηρία στο Άνω Δάσος, στις 2 μμ. Χωρίς να το καταλάβει ο οδηγός, άρχισε να τρέχει από τρύπα στο ρεζερβουάρ πετρέλαιο. Σε όλη την ενδιάμεση διαδρομή στους δρόμους του Δάσους έπεφτε πετρέλαιο και το οδόστρωμα έγινε ολισθηρό, ενώ όταν έφτασε στη Γ. Παπανδρέου το όχημα το πετρέλαιο έτρεχε σαν να ήταν ανοιχτή βρύση. Στο σημείο αυτό και ενώ είχε σταματήσει το Λεωφορείο στο φανάρι, ειδοποιήθηκε ο οδηγός για τη διαρροή και σταμάτησε εκεί. Στο μεταξύ πίσω του άλλοι οδηγοί που έβλεπαν τι γινόταν προσπαθούσαν να βγουν από την λωρίδα που γλιστρούσε και κορνάριζαν στο λεωφορείο.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου ενημερώθηκε πρώτη, ενώ η αστυνομία ειδοποίησε και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καθώς το περιστατικό θεωρήθηκε ως μείζονος σημασίας, διότι διέτρεχαν κίνδυνο αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Ευτυχώς πάντως δεν είχαμε τροχαία συμβάντα.

Αμέσως έγινε κινητοποίηση της τοπικής Πολιτικής Προστασίας και πέντε υπάλληλοι του Δήμου, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας κλήθηκαν από τα σπίτια τους για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό. Πράγματι, έφτασαν γρήγορα στα σημεία διαρροής και άρχισαν να ρίχνουν πριονίδι για να απορροφηθεί το ολισθηρό υγρό. Αργότερα το απόγευμα έφτασε και κινητό συνεργείο του ΟΑΣΑ, που επίσης έριξε πριονίδι.

Τέλος καλό, όλα καλά. Αλλά πρέπει να πούμε ότι είναι άδικο να χρεωθεί ο Δήμος Χαϊδαρίου το κόστος της πληρωμής των υπαλλήλων που κλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, και μάλιστα σε μέρα αργίας. Το σωστό είναι να καλύψει τη δαπάνη ο ΟΑΣΑ, ως υπεύθυνος για τη διαρροή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button