ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού σε ιδιωτική κατοικία στο κεντρικό Χαϊδάρι

Δημόσιες αρχές βρίσκονται “στο πόδι” από το πρωί για τον καθαρισμό σπιτιού στο κεντρικό Χαϊδάρι, μετά από καταγγελίες ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Η κατοικία βρίσκεται στη διασταύρωση Αγωνιστών Στρατοπέδου και Ρόδου και υπήρχαν καταγγελίες από τη γειτονιά προς το υγειονομικό για μια πολύ επιβαρυμένη κατάσταση από συσσωρευμένα σκουπίδια κάθε είδους μέσα και στην αυλή, τετράποδα κτλ.

Πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση στην οποία παίρνουν μέρος ο Δήμος Χαϊδαρίου με προσωπικό και εξοπλισμό, παρίσταται αστυνομία, εισαγγελέας, όπως και εκπρόσωποι της Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Σε περισσότερα από 10 φορτηγά υπολόγισε το φορτίο που πρέπει να μεταφερθεί η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Μόρφη Σάββα, και ενδεχομένως να συνεχιστεί η επέμβαση και αύριο. Οι υπάλληλοι του Δήμου κουβαλούσαν συνεχώς πράγματα στο δρόμο και φορτωτής τα έριχνε σε φορτηγά. Παράλληλα η Υπηρεσία Πρασίνου κλάδευε δέντρα και θάμνους που είχαν γίνει σαν ζούγκλα.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας μία γειτόνισσα, η κατάσταση στο εσωτερικό είναι απελπιστική από τη βρόμα. “Πώς τα φέρνει η ζωή, ήταν ένα σπίτι που κάποτε έλαμπε, με μια νοικοκυρά όμορφη και πεντακάθαρη. Χάθηκε και μαζί της χάθηκαν όλα…”

Ο προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Μιχάλης Κοκάρας, μας ανέφερε ότι οι δύο ένοικοι του σπιτιού έχουν ψυχολογικά προβλήματα, και παρακολουθούνται από χρόνια. Η Υπηρεσία προσπαθεί να βοηθήσει με την κατά καιρούς πρόσληψη των ανθρώπων αυτών σε θέσεις συμβασιούχων, αλλά και με κάθε άλλο τρόπο. Πριν από πέντε χρόνια είχε γίνει ίδια επιχείρηση καθαρισμού και τότε βρήκαν πάνω από 30 σκυλιά.

Στο σημείο της επέμβασης δημιουργούνταν κατά διαστήματα κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω της παρουσίας βαρέων οχημάτων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button