ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη επένδυση στον Σκαραμαγκά

Μια σημαντική επένδυση είναι “στα σκαριά” στον Σκαραμαγκά, σε χώρο που ανήκε στα ναυπηγεία. Η εταιρεία Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ, που θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες επιχειρήσεις παραγωγής σχοινιών και συρματόσχοινων σε διεθνές επίπεδο, θα δημιουργήσει στην πόλη μας ένα service station, αλλά και ένα πρότυπο κέντρο όπου θα δοκιμάζει τα προϊόντα της.

Η μονάδα θα αναπτυχθεί σε μεγάλη έκταση 40 στρεμμάτων, ουσιαστικά ένα κομμάτι των Ναυπηγείων, το οποίο η εταιρεία απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2019 κατά τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την εκποίηση ακινήτων του Ναυπηγείου από τον Ειδικό Διαχειριστή.

Μεγάλη επένδυση στον Σκαραμαγκά 3

Η εταιρεία, που εξάγει σε όλο τον κόσμο, παράγει ένα πλήθος από ναυτιλιακά προϊόντα όπως συνθετικά σχοινιά όλων των ειδών, συρματόσχοινα, ιμάντες ανύψωσης και τα λοιπά, ενώ έχει και άγκυρες, αλυσίδες κι άλλα πολύτιμα για τον κόσμο της θάλασσας προϊόντα. Έχει δημιουργήσει τμήμα έρευνας και ανάπτυξης ενώ συνολικά απασχολεί περισσότερους από 170 εργαζόμενους. Διατηρεί εργοστάσια στη Θήβα και την Ξάνθη.  

Οι προοπτικές, όπως εξηγεί, ο κ. Κωνσταντίνος Κορωνάκης στο protothema.gr, συνδυαστικά με τη σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Ναυπηγείων είναι μεγάλες. “Πλέον υπάρχει η ανάγκη επέκτασης των κεντρικών εγκαταστάσεων. Με δεδομένο μάλιστα ότι είναι σε εξέλιξη η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, ελήφθη η απόφαση ένα μεγάλο κομμάτι των σημερινών εγκαταστάσεων, όπως οι αποθήκες, να μεταφερθεί στον Σκαραμαγκά. Έτσι θα απελευθερωθεί σχεδόν ένα οικοδομικό τετράγωνο το οποίο η εταιρεία έχει σκοπό να αναβαθμίσει και να αξιοποιήσει με άλλους τρόπους, αφού είναι σε εξέλιξη και η ανάπλαση της περιοχής”.

«Ελπίζουμε τα πράγματα να κινηθούν γρήγορα διότι, δυστυχώς, έως τώρα βλέπουμε μόνο τις αγκυλώσεις του κράτους. Για να πάρουμε τις αδειοδοτήσεις στον Σκαραμαγκά περιμέναμε εννέα μήνες διότι μία πταισματοδίκης ήταν έγκυος. Έτσι όμως δεν γίνονται δουλειές, ούτε επενδύσεις», τονίζει. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button