ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με το καλημέρα, “κράσαρε” το σύστημα

Με το… καλημέρα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφορίες προερχόμενες από εκπαιδευτικούς και μαθητές αναφέρουν ότι με το ξεκίνημα των μαθημάτων, το σύστημα έπεσε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Περίπου 800.000 χρήστες αποδεικνύονται πολλοί, ενώ δεν υπήρξε καμία γενική δοκιμή, “άσκηση” το λένε στο στρατό, για να εκτιμηθούν οι πραγματικές δυνατότητες.

Μέχρι τη δεύτερη ώρα άντεξε το σύστημα και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε πολλές περιοχές περιμένουν την αποκατάστασή του.

Η πλατφόρμα webex, μέσω της οποίας γίνονται τα ηλεκτρονικά μαθήματα για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, έχει “πέσει”, προφανώς λόγω του μεγάλου αριθμού των χρηστών του.

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι η σύγχρονη τηλεκπαίδευση με την οποία κανονικά θα λειτουργούσαν από σήμερα και για τρεις εβδομάδες τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της επικράτειας, σε αντίθεση με την τηλεκπαίδευση του lockdown της περασμένης Άνοιξης, είναι υποχρεωτική, που σημαίνει ότι θα λαμβάνονται κανονικά οι απουσίες. Εννοείται, εφόσον η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button