ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Με προκράτηση εισόδου θα ανοίξει ο Διομήδειος Κήπος

Ο “Κήπος της Εδέμ”, που κρύβεται σε μια πανέμορφη γωνιά της πόλης μας, ετοιμάζεται να δεχτεί και πάλι επισκέψεις. Η ώρα να ανοίξει τις πύλες του πλησιάζει, όσο αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. Όπως μαθαίνουμε, δημιουργείται ένα νέο τοπίο για τις επισκέψεις μας.

Η βασική αλλαγή είναι ότι προκρίνεται η ηλεκτρονική προκράτηση εισόδου. Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τη διοίκηση του Ιδρύματος, μας ανέφεραν πως αναμένουν τη νέα σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) για το άνοιγμα στο κοινό. Αν ισχύσει τελικά το μέτρο της προκράτησης, ίσως υπάρξει κάποια καθυστέρηση στο άνοιγμα, γιατί θα πρέπει να μπουν σε λειτουργία οι απαραίτητες ηλεκτρονικές εφαρμογές. 

Πιο συγκεκριμένα, από την διοίκηση του Ιδρύματος μας είπαν: “Η αποκλειστική δυνατότητα ανοίγματος για το κοινό μέσω “ηλεκτρονικού εισιτηρίου” περιλαμβάνεται και στις τρεις πρόσφατες Κ.Υ.Α. που αφορούν επαναλειτουργία τομέων της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Το μέτρο ακολουθεί ακριβώς το μοντέλο λειτουργίας των Βοτανικών Κήπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτή τη φάση της πανδημίας covid – 19. Είναι το κύριο μέσο εφαρμογής ελέγχου του αριθμού των εισερχομένων και της εξασφάλισης φυσικού χώρου και αποστάσεων εντός καθώς και της αποτροπής συνωστισμού στις πύλες εισόδου των Βοτανικών Κήπων.” 

Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να είναι περιορισμένος τουλάχιστον στην αρχική φάση επαναλειτουργίας, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένος χρόνος παραμονής για κάθε έναν.

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για προκράτηση, θα μπορεί να ζητήσει από τους φύλακες  της πύλης κράτηση εισόδου, εφόσον βέβαια υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Τέλος, όπως μας διαβεβαίωσαν, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απόφαση από τη διοίκηση για επιβολή αντιτίμου εισόδου.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button