ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Με πολύ κόσμο και προτάσεις για το Χαϊδάρι η επίσημη “πρώτη” του Άρη Πανόπουλου

Το “εναρκτήριο λάκτισμα” της πορείας του Άρη Πανόπουλου προς την δημοτική κάλπη του 2023 έγινε με μια μεγάλη συγκέντρωση, στην οποία δόθηκε κεντρικός πολιτικός ρόλος στους πολίτες που προσήλθαν, με τα προβλήματα της καθημερινότητας στο προσκήνιο.

Σε μια εποχή που που ο κόσμος δεν συμμετέχει εύκολα σε πολιτικές διεργασίες και βασικά το κάνει μέσω διαδικτύου, η κεντρική αίθουσα του Κινηματογράφου “Άνοιξη” γέμισε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και αρκετοί παρακολούθησαν από το φουαγιέ και τα σκαλοπάτια. «Ήταν μια εκδήλωση που ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Οι συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Άρη Πανόπουλου, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Πάνω από 400 συμπολίτες μας συνολικά έδωσαν το παρόν στην πρώτη αυτή εκδήλωση», σημείωσε στενός συνεργάτης του υποψηφίου δημάρχου.

Με πολύ κόσμο και προτάσεις για το Χαϊδάρι η επίσημη "πρώτη" του Άρη Πανόπουλου 3

Μία συγκεκριμένη παρουσία έχει ειδική πολιτική σημασία. Στην πρώτη σειρά καθόταν ο επί πολλά χρόνια δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, βουλευτής πλέον και επικεφαλής της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του κυβερνώντος κόμματος, Διονύσης Χατζηδάκης

“Για ένα νέο ηθικό πλαίσιο στην διαχείριση της πόλης μας”

Ξεκινώντας την συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους Πολίτες για την παρουσία τους, υπενθύμισε ότι το θέμα είναι: «Συζητάμε για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας», τονίζοντας τη σημασία αλλά και την ανάγκη για συμμετοχικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να πάρουν τον λόγο προκειμένου να θέσουν αφενός τις ερωτήσεις τους, αφετέρου να καταθέσουν προτάσεις, σκέψεις και κάθε προβληματισμό, στο πλαίσιο μιας πλατιάς συμμετοχικής διαδικασίας που ήδη ξεκίνησε, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, και που θα αποτελέσουν το βασικό υλικό για την συγκρότηση ενός σύγχρονου, λειτουργικού, δημοκρατικού προγράμματος για το Χαϊδάρι της επόμενης ημέρας.

Με πολύ κόσμο και προτάσεις για το Χαϊδάρι η επίσημη "πρώτη" του Άρη Πανόπουλου 5

«Χρειαζόμαστε ένα νέο ηθικό πλαίσιο, μια νέα ηθική στάση και συμπεριφορά της δημοτικής εξουσίας, που τα γνωρίσματά της πρέπει να καταγράφονται και να γίνονται εμφανή πολύ πριν το εκλογικό αποτέλεσμα και βεβαίως μετά από αυτό. Μια ηθική που θα διακρίνεται από ταπεινότητα, αγάπη και αλληλεγγύη προς τον κάθε συμπολίτη μας, κυρίως προς εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη και βεβαίως από την ανάπτυξη και την κατοχύρωση θεσμών άμεσης δημοκρατίας, όπου οι Πολίτες, με την ενεργή συμμετοχή τους, θα καθορίζουν τις προτεραιότητες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αναδεικνυόμενοι ως πραγματικοί πρωταγωνιστές στο τοπικό μας βιότοπο, για το παρόν και το μέλλον του Χαϊδαρίου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Άρης Πανόπουλος.

Τι ζήτησαν οι πολίτες

Με πολύ κόσμο και προτάσεις για το Χαϊδάρι η επίσημη "πρώτη" του Άρη Πανόπουλου 7

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, με τους πολίτες να θέτουν τις ερωτήσεις τους, αλλά και να τοποθετούνται σε ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το Χαϊδάρι. Η αμφίδρομη επικοινωνία συνεχίζεται διαμέσου των εισηγήσεων στο ειδικό QR που έχει δημιουργηθεί, αλλά και στο mail [email protected], που θα συνοδεύουν την προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σε γενικές γραμμές, τέθηκαν προβλήματα καθημερινότητας και ελλειμματικής διαχείρισης από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε λόγος για δυσλειτουργίες όπως η έλλειψη πεζοδρομίων, το κακό οδικό δίκτυο, ο ηλεκτροφωτισμός, η πλημμελής καθαριότητα, καθώς και το ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής, αλλά και θέματα ανάπτυξης όπως η ισχνή θέση του Χαϊδαρίου στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων.

Οι πολίτες ζήτησαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο Άρη Πανόπουλο να αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στα ζητήματα αυτά. Παράλληλα φίλοι του τόνισαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την βεβαιότητα ότι έφθασε η ώρα για το Χαϊδάρι, ώστε να υπάρξει μια άλλη προοπτική στην διαχείριση των κοινών μας υποθέσεων, με μια άλλη δημοτική αρχή που θα βρίσκεται δίπλα στον κάθε ένα ξεχωριστά. Μια νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Άρη Πανόπουλο.

Με πολύ κόσμο και προτάσεις για το Χαϊδάρι η επίσημη "πρώτη" του Άρη Πανόπουλου 9

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button