ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Με ποιους όρους θα λειτουργήσει το DRIVE IN στο Χαϊδάρι;

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Φωτεινάκης (Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου) με επιστολή του στη διοίκηση του Δήμου ζητάει διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία ανοικτού κινηματογράφου DRIVE IN στην περιοχή Αφαίας στο Χαϊδάρι. Θυμίζουμε ότι η πρώτη προβολή έχει οριστεί για τις 6 Ιουνίου.

Ο κ. Φωτεινάκης ζητάει από τον Δήμο να γίνει συγκεκριμένος αναφορικά με τις προϋποθέσεις λειτουργίας, το οικονομικό κόστος ανά κατηγορία, και την Πολιτική Προστασία – Πυροπροστασία, καθώς η μέχρι τώρα σχετική πληροφόρηση είναι ελλιπής (βλέπε και Έχουμε drive in στο Χαϊδάρι!).

Η επιστολή του Κώστα Φωτεινάκη:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου και μετά από επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Απασχόλησης κ. Μάνο Πετούση ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία, πρόκειται να λειτουργήσει στην περιοχή του Αφαίας του Δήμου Χαϊδαρίου υπαίθριος κινηματογράφος  τύπου DRIVE IN. Ημερομηνία: 6 Ιουνίου 2020.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος και κάτοικος Χαϊδαρίου, και ανεξαρτήτως από την άποψη που έχω για τη χρησιμότητα του DRIVE IN  και την «κοινωνική ιδεολογία του αυτοκινήτου»  σας παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως και να μου χορηγηθούν επισήμως τα αντίστοιχα έγγραφα, δικαιολογητικά, πριν από τη λειτουργία του DRIVE IN. Τα έγγραφα είναι τα εξής:

  1. Ακριβής τοποθεσία λειτουργίας του DRIVE IN με τοπογραφικό σχέδιο, περίγραμμα χώρου.
  2. Τεχνική περιγραφή θέσεων Οθόνης, αριθμός ΙΧ και σχεδιάγραμμα στάθμευσης.
  3. Άδεια Λειτουργίας δημοσίων θεαμάτων και αδειών παράστασης ( π.χ. ν. 4229/2014 κ.ά. σχετικοί νόμοι)
  4. Αν απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το ν.4229/2014, άρθρο 4.4
  5. Μέτρα Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας
  6. Κόστος Λειτουργίας ανά κατηγορία (Οθόνη, ακουστικά θεατών, διαγραμμίσεις, προβολή κ.λπ) και συνολικό κόστος ανά παράσταση.
  7. Άδεια λειτουργίας – ή έγγραφη απόφαση συμφωνίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής (σε συνδυασμό με τον α/α 1). Ως γνωστό η περιοχή της Αφαίας Σκαραμαγκά φιλοξενεί τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού της Αφροδίτης, ενώ τμήματα της αρχαίας Ιεράς Οδού έχουν αναδειχθεί στο ύψος της γέφυρας Σκαραμαγκά στο χώρο του Water Park.
  8.  Άδεια λειτουργίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή έγγραφη απόφαση συμφωνίας – «Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας για χρήση χώρου συνάθροισης κοινού»

Ευχαριστώ πολύ,

Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου, σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του DRIVE IN.

Κώστας Φωτεινάκης

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button