ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με δεκαεπτά κολυμβητές στη Θεσσαλονίκη η ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης της Α.Ε. Χαϊδαρίου

Του Χρήστου Τσούνη

Έτοιμη η ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης της Α.Ε. Χαϊδαρίου, για τον μεγάλο αγώνα της χρονιάς, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών /Κατηγοριών και Προαγωνιστικών τμημάτων που θα διεξαχθεί στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης από 22-25 Ιουλίου.

Η ομάδα της πόλης μας θα συμμετέχει με δεκαεπτά κολυμβητές και κολυμβήτριες από 10 έως 21 ετών που θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση και να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τα μέλη της ομάδας, ο Κωνσταντίνος Τσιάβος μίλησε στο Χαϊδάρι Σήμερα:

Κωνσταντίνε πως ήταν η προετοιμασία σου μέσα σε αυτές τις ειδικές συνθήκες; Ποια ήταν τα αποτελέσματά σου στη σεζόν έως τώρα;

«Η προετοιμασία μου ξεκίνησε τον Ιανουάριο μετά από ένα πολύμηνο λοκ – ντάουν, μπαίνοντας στην πισίνα με ειδική άδεια που μας δόθηκε από τους αρμόδιους σε 33 άτομα σε όλη την Ελλάδα λόγω της διάκρισης μας από τα τελευταία πανελλήνια πρωταθλήματα (χειμερινό – καλοκαιρινό), που έγινε η επιλογή μας για την εθνική ομάδα ανδρών-γυναικών. Με στόχο αρχικά τον αγώνα πρόκρισης εθνικών ομάδων 2021 που έγινε στα Ιωάννινα το περασμένο Μάιο, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά από μια δύσκολη χρόνια χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία για έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Τελειώνοντας λοιπόν τον Μάιο με ένα καλό αποτέλεσμα στα αγωνίσματά μου, αλλά όχι επαρκή για να πάρω ξανά την πρόκριση για την εθνική ομάδα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σαφώς υπάρχουν αποτυχίες στο πρωταθλητισμό, όμως χωρίς δεύτερη σκέψη συνέχισα την προετοιμασία μου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουλίου, δηλαδή τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Καθημερινά με δυο ώρες προπόνησης στην πισίνα, αλλά και εκτός πισίνας, με εξειδικευμένα προγράμματα γυμναστικής, δομώντας με τους προπονητές μου κομμάτι – κομμάτι τις κούρσες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Με δεκαεπτά κολυμβητές στη Θεσσαλονίκη η ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης της Α.Ε. Χαϊδαρίου 1
Ο Κωνσταντίνος Τσιάβος με τον προπονητή του Φραγκίσκο Σιάμο.

Με ποιους στόχους κατεβαίνεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

«Οι στόχοι μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι υψηλοί. Θέλω να «σπάσω» τα ατομικά μου ρεκόρ στα τρία από τα τέσσερα ατομικά αγωνίσματα που θα αγωνιστώ, σαφώς να κρατηθώ σε κάποιες θέσεις στο βάθρο που ήδη κατέχω αλλά και να ανεβώ πιο ψηλά. Επίσης έχουμε και τις σκυταλοδρομίες όπου μαζί με άλλους συναθλητές μου θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε μια θέση στο βάθρο. Πιστεύω όλο αυτό  θα είναι ένα ιδανικό κλείσιμο αυτής της δύσκολης χρονιάς αποκτώντας γερές βάσεις για την επομένη κολυμβητική σεζόν».

* Η Τεχνική κολύμβηση είναι ένα άθλημα που καλλιεργείται στο Χαϊδάρι περισσότερα από 25 χρόνια. Η Α.Ε. Χαϊδαρίου έχει φέρει στην πόλη αμέτρητα μετάλλια σε Πανελλήνιο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το Χαϊδάρι Σήμερα και εγώ προσωπικά ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα πέσουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button