ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μαθητές του ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου στο γραφείο της εφημερίδας μας

Το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου έφερε αύρα νιάτων στο γραφείο τού “Χαϊδάρι Σήμερα”. Είχαμε μια όμορφη επίσκεψη από το ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου και μιλήσαμε με τους μαθητές που θέλουν να στήσουν τη δική τους, σχολική εφημερίδα. Τους υποδέχτηκαν η εκδότρια Μπέττυ Λαμπροπούλου και ο υπεύθυνος ύλης, Μενέλαος Χρόνης.

Η μαθητική αντιπροσωπεία, Πέτρος, Χριστίνα και Ιωάννα, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Θεοδώρα Κακούρη και Μαρία Καψή, μας περιέγραψαν την προσπάθειά τους να φτιάξουν τον “Ελεύθερο Τοίχο”, μια σχολική εφημερίδα, ηλεκτρονική και έντυπη, με ποικίλο περιεχόμενο. Τους δώσαμε τα δικά μας “φώτα” και μιλήσαμε για τη γοητεία που έχει η δουλειά στο χώρο της ενημέρωσης, τη δημιουργικότητα που κρύβει και χαρίζει ικανοποίηση, αλλά και τις ραγδαίες αλλαγές που φέρνει η εξελισσόμενη τεχνολογία. Οι νέοι συντάκτες είχαν πραγματικά εύστοχες απορίες, όπως -φυσικά- και καλή γνώση των σύγχρονων διαύλων της πληροφορίας.

Μαθητές του ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου στο γραφείο της εφημερίδας μας 3

Μας άρεσε πολύ η όρεξη των παιδιών για δραστηριότητες έξω από το στενό μαθητικό πρόγραμμα (πχ, εκτός από την εφημερίδα, έχουν και σχολικό λαχανόκηπο με βιολογικά προϊόντα). Επίσης μας εντυπωσίασε η αγάπη τους για το σχολείο τους, την οποία θα άξιζε να μοιραστούν όσοι εξακολουθούν να διακατέχονται από τα γνωστά στερεότυπα για τα ΕΠΑΛ. Θα παρακολουθούμε το εγχείρημα του “Ελεύθερου Τοίχου” και -με την άδεια των συντακτών του- θα αναδημοσιεύουμε κείμενά του.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button