ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μαθητές 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου: “Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή και θέλουμε να ακουστεί!”

Επιστολή μαθητών του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου:

Σε καραντίνα έβαλαν όλους τους μαθητές και τα σχολεία ανοίξαν χωρίς ενοχές

Με αφορμή  την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας μας, πήραμε την πρωτοβουλία να συνεχίσουμε τον αγώνα μας πέρα από τα κάγκελα του σχολείου. Όπως φαίνεται, έξι μήνες δεν ήταν αρκετοί για να μας εξασφαλίσει το Υπουργείο τις απαραίτητες υγειονομικές συνθήκες και ως επακόλουθο την ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο.

Πλέον, με 25 μαθητές ανά τάξη, το κύριο αίτημά μας είναι ο μαζικός διορισμός καθηγητών στα δημόσια σχολεία, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των τμημάτων και να περιοριστούν οι μαθητές ανά τάξη. Παράλληλα, ζητάμε την άμεση πρόσληψη καθαριστριών με σκοπό να απολυμαίνονται οι αίθουσες όσο το δυνατόν συχνότερα.

Μόνο με την χρηματοδότηση του κράτους θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας και να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική «βόμβα» των 25 μαθητών. Στην προσπάθεια αυτή, ωστόσο, έχουμε στο πλευρό μας μόνο τους καθηγητές μας, οι οποίοι έχουν παρόμοια αιτήματα με εμάς.

Σκοπός μας είναι να ακουστεί η φωνή μας και ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά για την κατάσταση που επικρατεί. Τέλος, σε αντίθεση με όσα ακούγονται, επιζητάμε την χρήση μάσκας ως το κύριο μέσο πρόληψης, όχι όμως και το μοναδικό!

Δύο βδομάδες τώρα, 250 σχολεία στην περιφέρεια μας και πάνω από 700 σε ολόκληρη την επικράτεια, τελούν υπό κατάληψη… και ακόμα ΤΙΠΟΤΑ!

                   ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ!

                                                                                                   Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button