ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου: “Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έχει στάξει εδώ και καιρό!”

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου σε επιστολή τους στην εφημερίδα μας καταγράφουν όσα “εισπράττουν” στο σύγχρονο σχολείο.

“Για πόσο ακόμα;”

Έπειτα από δυο χρόνια αδράνειας στο χώρο της εκπαίδευσης η κυβέρνηση προβαίνει σε πραξεις που, αντί να ωθούν, πετσοκόβουν τους μαθητές. Οι πρόσφατες αλλαγές στο σύστημα της εκπαίδευσης καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την εισαγωγή των λαϊκών στρωμάτων στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο να ωθούνται στην ιδιωτική. Γιατί όχι; Άλλωστε νομοσχέδιο της υπουργού εξισώνει το πτυχίο ιδιωτικού με το αντίστοιχο ενός δημόσιου Πανεπιστημίου, επομένως οι προοπτικές επιτυχίας και εκπλήρωσης οραμάτων στηρίζονται στο χρήμα.

Ακόμη ένα χτύπημα της υπουργού ήταν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η επακόλουθη “αποτυχία” 40.000 μαθητών για πρώτη φορά στα χρονικά να ενταχθούν στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας. Επιπροσθέτως, την Ε.Β.Ε ήρθε να συμπληρώσει η Τράπεζα Θεμάτων, που επιβλήθηκε σε μαθητές με τεράστια μαθησιακα κενά, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες τους.

Σαν να μην έφταναν αυτά, σε χιλιάδες σχολεία η συγχώνευση τμημάτων αποτέλεσε τη λύση της κυβέρνησης στην απουσία καθηγητών και στην κάλυψη των προαναφερομενων κενών.

Εν μέσω πανδημίας και ενώ η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία έκλεισαν σχολεία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η προκλητική ανταπόκριση της κυβέρνησης στο περσινό πανεκπαιδευτικο αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξη είναι η αύξησή τους με την πολιτική των συγχωνεύσεων.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έχει στάξει εδώ και καιρό! Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί καλούμαστε να ανεχτούμε τις ειρωνικές, απαθείς στάσεις αρμόδιων, που ζουν σε ένα κόσμο φανταστικά πλασμένο.

Όσοι εξεγείρονται, αντιμετωπίζονται με απαξίωση για τα δίκαια αιτήματά τους και κατά το παρελθον έχουμε παρακολουθήσει και την “τακτική” των χημικών, του ξύλου ή της κράτησης ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Σε μια χώρα που πάσχει από την ασθένεια της ιδιωτικοποίησης και ένα σύστημα εκπαίδευσης που υπολειτουργεί, ζητάμε την έμπρακτη βοήθεια σας στην προσπάθεια για αξιοπρεπή μόρφωση και παιδεία, που αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ.


Μαθητές 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button