ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Magic step: Πότε είναι έτοιμο να μάθει χορό;

Τελικά πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί να ασχολείται με τον χορό; Αυτό είναι ένα ερώτημα που έχει κατά καιρούς απασχολήσει αρκετούς γονείς καθώς αναζητούν τους τρόπους ώστε να δώσουν στο μικρό τους, αγόρι ή κορίτσι, τις κατάλληλες ευκαιρίες για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη. Ένα τέτοιο θετικό ερέθισμα είναι και η επαφή με τον χορό και μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των τριών ετών πάντα με τον κατάλληλο καθηγητή.

 

Η κα Ειρήνη Μυρωνάκη, καθηγήτρια και ιδιοκτήτρια της σχολής χορού magic step, εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει τμήματα χοροκίνησης προσχολικής ηλικίας. Στην συνομιλία μας, επισημαίνει τα στάδια κινητικής ανάπτυξης του παιδιού και της ένταξης του σε μια τέτοια ομάδα μουσικοκινητικής αγωγής, πάντα με πτυχιούχο καθηγήτρια. Στόχος είναι τα παιδιά μας να εκφράζονται μέσα από την μουσική και την κίνηση που χαρίζει αισθητική και συναισθηματική διαπαιδαγώγηση, οξύνει το νου και γλυκαίνει τη ψυχή.

Ειρήνη Μυρωνάκη: Η Αδρή Κίνηση και ανάπτυξη της.

Οι δεξιότητες αδρής κίνησης αναπτύσσονται σταδιακά από την ηλικία των 2 μηνών.

Αδρή κινητικότητα είναι η ικανότητα του παιδιού να εκτελεί δραστηριότητες που ενεργοποιούν μεγάλους μύες ή μυϊκές ομάδες όπως βάδιση, τρέξιμο κτλ. Είναι η βάση για την εκτέλεση εκλεπτυσμένων κινήσεων (λεπτή κινητικότητα) ντύσιμο, σίτιση, γράψιμο κτλ.

Μέχρι τα 5 έτη το παιδί αναπτύσσει σιγά σιγά τον αδρό συντονισμό και στην ηλικία των 6 ετών η αδρή κίνηση έχει πλέον ωριμάσει με αποτέλεσμα να μπορεί να εκτελεί σύνθετες στοχοκατευθυνόμενες κινήσεις που απαιτούν ακρίβεια και διαδοχή. Όπως για παράδειγμα να κάνει μόνο του κούνια, να σκαρφαλώνει, να πετά και να πιάνει μπάλα, να στοχεύει για καλάθι ή για τέρμα, να εκτελεί συνειδητά χορευτικές κινήσεις.

Για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται οι δεξιότητες που αφορούν στην ισορροπία, στη μεταφορά βάρους και στη σταθερότητα του σώματος να έχουν αναπτυχθεί στο ανάλογο επίπεδο με βάση τη χρονολογική ηλικία του και όλες μαζί να οδηγούν σε μια συντονισμένη κίνηση του σώματός του στο χώρο.

Με το σύστημα διδασκαλίας των σχολών χορού Magic step για την προσχολική ηλικία, μπορούμε να το πετύχουμε.

Μην διστάσετε να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε την σχολή από κοντά για περισσότερες πληροφορίες και μια πρώτη επαφή με το “μάθημα” που σίγουρα θα είναι χρήσιμη και παρέχεται δωρεάν.

Magic Step Σχολή Χορού
Φειδιππίδου 2, Παλατάκι, Χαϊδάρι 124 61
Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 5815 819

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button